Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Det er slut med bærbare fra Toshiba

Efter 35 år med bærbare computere er det slut. Toshiba har solgt de sidste dele af sin pc-afdeling videre til Sharp.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den første model, T1100, kom i 1985, med hele 256 kb ram, 3,5 tommer floppy drev og et genopladeligt batteri. Den var med til at forme måden man lavede bærbare computere de næste mange år.

De følgende tyve års tid var Toshiba blandt topproducenterne af laptops, men konkurrencen på markedet voksede og den japanske producent mistede efterhånden fodfæste.

For et par siden solgte producenten 80,1 procent af forretningen til Sharp og med i handlen også retten til at købe resten af virksomheden. Den ret har Sharp netop gjort brug af, og derfor er der nu intet af pc-forretningen tilbage hos Toshiba.

Afdelingen eksisterer stadig, men Sharp har omdøbt den Dynabook. Under det brand sælges fortsat business bærbare med en del af Toshibas dna.

Ikke færdig på markedet

Toshiba er dog på ingen måde færdige på markedet. De fortsætter som producent af blandt andet printer- og lagerløsninger og er desuden aktive på energiområdet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere