Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Volkswagens elbil blev den mest solgte i Dannmark i 2021

Volkswagen kunne køre ud af 2021 som det mest solgte bilmærke i Danmark for 11. år i træk. ID.4 blev samtidig den mest solgte elbil herhjemme.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Bilsalget i Danmark gik cirka 7 % tilbage i 2021 i forhold til året før og totalmarkedet landede på 185.328 biler. Ud af dem var de 19.513 fra Volkswagen. Det placerer mærket på en førsteplads med en markedsandel på 10,4 %.

Volkswagens salg i 2021 var ikke båret frem af en enkelt eller to modeller, succesen er funderet i et bredt modelprogram med stor diversitet i forhold pris, størrelse, biltype og ikke mindst drivlinje-teknologier.

Elbilerne haler ind

Den mest solgte Volkswagen blev en af de velkendte og klassiske modeller. Den populære Polo, der i efteråret 2021 kom i en opdateret version med nyt design og opgraderede assistent- og infotainmentsystemer, blev den mest solgte Volkswagen med et samlet salg på 2.792 eksemplarer.

Selvom det var en klassisk Volkswagen-model med forbrændingsmotor, der blev den mest solgte Volkswagen, blev det samtidig året, hvor mærkets elektriske omstilling tog fart. De danske bilkøbere viste for alvor i 2021, at de er omstillingsparate og klar til at skifte den konventionelle fossilbil ud med en elektrificeret bil.

Mere end 65.000 nye opladelige biler kom ud på de danske veje i 2021 fordelt på 40.464 plug-in-hybridbiler og 24.917 elbiler.

Volkswagen-mærkets omfattende elektriske offensiv slog igennem i 2021 og resulterede i et salg på 5.158 elbiler, og med en markedsandel på 20,7 % blev mærket nummer et i elbilsegmentet. Mere end hver fjerde ny Volkswagen var 100 % elektrisk og e-up!, ID.3 og ID.4 udgjorde tilsammen 26 % af Volkswagen samlede salg i 2021. Volkswagen elektriske succes var især båret frem af ID.4, der blev introduceret i marts 2021. Da året var omme, var der kommet 2.669 eksemplarer af ID.4 ud at køre på de danske veje, som gjorde modellen til den mest solgte elbil i Danmark og den fjerde mest solgte SUV i klassen uanset type drivlinje-teknologi.

ID.3 blev den tredje mest solgte elbil og den femte mest solgte bil uanset drivlinje-teknologi i det, der populært kaldes for Golf-klassen.

ID.-modellerne fik følgeskab af gammel kending – e-up!. Den blev solgt i 747 eksemplarer og bidrog dermed til at gøre Volkswagen til det mest solgte bilmærke inden for elbiler.

Direktør for Volkswagen personbiler, Michael Ebeling, udtaler: ”2021 var ikke noget nemt år, og men vi kommer ud af året med et tilfredsstillende resultat. Volkswagen står samtidig et godt sted i forhold til af accelerere den elektriske omstilling i 2022, hvor ID.-familien til april udvides med den elegante ID.5 coupé-SUV og i efteråret den ikoniske ID.Buzz – en MPV med plads op til 7 personer.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere