Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Prisvenlige Chromebooks fra Acer

Acer Chromebook 314 koster under kun 2.699 kroner, men har hvad man skal bruge til at klare studiet eller dagligdagen. Den ledsages af to andre Chromebooks fra Acer.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Acer deltog virtuelt i CES-messen i sidste uge med en stribe nye computere. Her iblandt tre nye Chromebooks.

Acer Chromebook 314

Acer Chromebook 314 (CB314-3H/T) er designet til studerende og familier med børn i skolealderen, og den er drevet af de nyeste Intel-processorer. Den har desuden MIL-STD 810H-robusthed. Brugere kan forvente op til 10 timers batteritid, rigeligt til at klare sig gennem hele skoledagen, mens Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) giver forbindelseshastigheder op til 3 gange hurtigere end Wi-Fi 5.

Chromebookens 14-tommers FHD IPS touchskærm har en anti-refleksbelægning, så den kan bruges selv i kraftigt lys, mens dens smalle 8,1 mm sideramme yderligere holder fokus på det visuelle og bidrager til Chromebooks kompakte størrelse. Brugere kan navigere i Chrome OS via den valgfri multi-touch-skærm eller ved at bruge OceanGlass-touchpad'en, der leverer en ubesværet berøringsoplevelse og samtidig bidrager til reduktionen af havbundet plastikaffald.

To indbyggede mikrofoner og et refleksreducerende webcam med teknologi for Temporal Noise Reduction (TNR) skal sikre god videokvalitet i svagt lys, mens DTS Audio leverer fuld, forvrængningsfri lyd. Et par USB Type-C-porte gør det nemt at forbinde til en bred vifte af periferiudstyr.

De nye Acer Chromebooks bruger Chrome OS til at sikre hurtig opstartstid, brugervenlighed, sikkerhed og længere batterilevetid. De understøtter webbaserede apps og apps på Google Play, så brugerne får adgang til alle de apps, de har brug for til produktivitet, skole, kreativitet og mere.

Acer Chromebook Spin 513

Med et slankt design og et solidt aluminiumskabinet er den nye Acer Chromebook Spin 513 (CP513-2H) oplagt til skole, projekter, arbejde og meget mere. Takket være den nye MediaTek Kompanio 1380-processor med otte kerner kan brugeren være produktiv hele dagen. Der er op til 10 timers batterilevetid og med en VertiView 13,5-tommer skærm med i 3:2-billedformat får brugerne 18% mere lodret skærmplads, så man kan se mere indhold uden at scrolle. Skærmopløsningen er 2256x1504 p.

Acer Chromebook Spin 513 kan skifte mellem fire forskellige brugstilstande, såsom telttilstand, der udnytter den sparsomme plads i tog eller fly, og tablettilstand til brug på farten. Holdbarheden er i MIL-STD 810H militærkvalitet. Når du er på farten, hjælper Wi-Fi 6 med at sikre pålidelige forbindelser til netværk og hotspots. Derudover har Chromebook et baggrundsbelyst tastatur til steder med svag belysning og en USB Type-C-port til tilslutning til eksterne enheder, overførsel af data og opladning af mobile enheder.

DTS Audio og et par opadvendte højttalere leverer kvalitetslyd til videoopkald, afslapning eller underholdning. Opadvendte mikrofoner giver brugerne, hvad de har brug for til konferenceopkald.

Acer Chromebook 315

Den nye 15,6-tommers Chromebook er et økonomisk overkommeligt valg for brugere, der søger en enhed til effektiv og ubesværet multitasking.

Chromebook 315’s store FHD IPS 15,6-tommer skærm er refleksfri, så den kan nydes på terrassen, altanen eller i haven, såvel som i hele hjemmet og på kontoret. En valgfri berøringsskærm giver desuden mulighed for nem navigation, mens det store tastatur har plads til et dedikeret numerisk tastatur, hvilket er en bonus, når du arbejder med hjemmets økonomi og skolearbejde.

Det store skærmareal på Acer Chromebook 315 er suppleret af vidvinkel- HDR-webcam med refleksreducerende teknologi og et par integrerede mikrofoner, så man kan foretage videomøder. Den fås med de nyeste Intel-processorer og der er Wi-Fi 6 til hurtig trådløst internet samt USB Gen 2 Type-C-porte og MicroSD-kortlæser. Batteritiden er cirka 10 timer.

Acer Chromebook 315 har en unik, miljøvenlig OceanGlass-touchpad, som udelukkende er lavet af havudvundet plasticaffald, der er blevet genbrugt til en glaslignende overflade, som giver en effektiv og responsiv feedback, samtidig med at du bidrager til at reducere mængden af plastic i havet.

Pris og tilgængelighed

Acer Chromebook Spin 513 (CP513-2H): April 2022, 4.999 kroner
Acer Chromebook 315 (CB315-4H): Foråret 2022, prisen annonceres senere
Acer Chromebook 315 (CB315-4H/T): Foråret 2022, prisen annonceres senere
Acer Chromebook 314 (CB314-3H) April 2022, 2.699 kroner
Acer Chromebook 314 (CB314-3H/T): April 2022, 2.899 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere