Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

De bedste gratis-programmer

Vi har gravet nettet tyndt for at finde fire spændende programmer, som du kan hente helt gratis ...

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

1 FileSeek Free
Avanceret søgeprogram

Synes du, at Windows’ indbyggede søgefunktion mangler ”vitaminer”, så prøv at kigge på FileSeek Free. Programmet byder på hurtig søgning og en lang række muligheder for at tilpasse den.

Den gratis version er kun til private, og du skal efter installation aktivt deaktivere prøveversionen under ”indstillinger”, hvis du ikke ønsker at benytte denne i 30 dage. Den gratis version giver dog rigeligt med muligheder selv for den avancerede bruger. Der er et hav af søgemuligheder, herunder brug af diverse operatorer.

Hent FileSeek Free her.

_______________________________________________________________________

2 Biniware Run
Central start af det hele

Det er altid værd at kigge nærmere på de ting, som lover at gøre livet lettere for os. Biniware Run er et portabelt Windows-program, hvormed du kan starte websider, mapper og filer fra samme centrale placering. Vi synes, at potentialet er så stort, at Biniware Run denne gang er vores foretrukne program.

Når du har installeret Biniware Run og startet programmet, vises der på din computerskærm et rødt, stiliseret B. Dette symbol, som mest ligner en cirkel, forbliver øverst på skærmen, så det kan tilgås, uanset hvad du har af åbne programmer. Højreklik på cirklen, og få adgang til indstillinger samt til manualen.

Venstreklik, og en liste over de genveje, som du har skabt, åbenbarer sig, hvad enten det er websider, mappeadgang eller enkelte filer. Du kan således også åbne programmer direkte fra Biniware Run. Træk adressen på websiden ind i cirklen, og genvejen er etableret. På samme måde kan du trække filer og mapper ind i Biniware Run. Organiser genveje i en mappe med et logisk navn.

Hent Biniware Run her.

3 TeraCopy For Windows
Hurtig og sikker kopiering

TeraCopy er ikke helt nyt, vi har omtalt programmet før og haft det med her i download-sektionen for efterhånden en del år siden. Men vi synes, at programmet, der leverer et alternativ til Windows’ kopieringsproces, stadig har sin berettigelse. P

rogrammet har selvfølgelig også udviklet sig gennem tiden. Hvad du får nu, er en moderne brugergrænseflade, hurtig kopiering og sikkerhedstjek, der verificerer kopieringen.

Hent TeraCopy For Windows her.

____________________________________________________

4 Rise of Cultures
Opbyg din civilisation på mobilen

Rise of Cultures er den helt store chance for at blive lederen, der skaber og udvikler en stor civilisation. Det er et strategispil til Android- og iOS-baserede enheder. Tænk tilbage på Civilization, som mange af os har brugt et nærmest uendeligt antal timer på. Her foregår det hele blot på en mobil platform, og du får multiplayer-oplevelsen oveni.

Skab alliancer, hvor du kan handle med andre spillere, chatte med dem eller gå i krig med dem. Valget er dit. Grafikken opleves som meget vellykket, og hvis du husker at udforske dine omgivelser og udvikle dine byer, ser det allerede godt ud for dig. Spillet virker charmerende. Heller ikke her slipper du dog for køb i appen.

Hent Rise of Cultures her.