Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Motorola edge 20: Slank mobil med turboskærm

En mere skrabet udgave af Motorolas nyeste topmobil, der dog bevarer dens bedste dyder.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

At Motorola holder fast i navnet ”edge” på dette års topmobiler, virker ærlig talt besynderligt, da de modsat sidste års modeller netop ikke har den buede kant (eller ”edge”), som kendetegnede disse.

Med edge 20 får man tvært­imod et udpræget kantet design. Front og bagside er helt flade, og der er stort set ikke nogen runding på de slanke metalkanter.

Med en tykkelse på kun 6,99 mm er det en af de tyndeste smartphones, vi har set. Trods det skarpslebne design ligger mobilen dog godt i hånden og aktiveres nemt med finger­aftrykslæser bygget ind i powerknappen.

Lynhurtig skærm

Edge 20 har arvet storebroderens forrygende skærmhastighed. Med 144 Hz er den hurtigere end selv mange af markedets topmobiler. Det er en egenskab, man mærker, ikke kun i gaming, men også når du bladrer igennem feeds og surfer på nettet.

Skærmen er dog lidt bleg og har ikke samme farvekvalitet som de to testrivaler. Kræfterne er ikke enorme. Der er fin power til hverdagsbrug, men man mærker et underskud i kameraet, som opleves langsomt og hakkende, eksempelvis når du skifter mellem objektiver.

Det er lidt ærgerligt, for på kameraet er der intet sparet, Man får glæde af en trippelkonfiguration med 3x optisk zoom, ultravidvinkel og et hovedkamera med hele 108 MP.

Det giver stor alsidighed, og kvaliteten er generelt høj, om end vi savner bedre stabilisering i hovedkameraet. Batteriet holder en dags tid og oplades relativt hurtigt.