Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Microsoft vil købe Activision Blizzard: Et stort boost for Xbox Game Pass-universet

Prisen lyder på knap en halv billion kroner, og med opkøbet vil Microsoft få fingrene i ikoniske spiltitler som Call of Duty, Candy Crush, Warcraft, Diablo, Overwatch og Hearthstone, der vil blive integreret i Xbox Game Pass-universet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Activision Blizzard, Inc. er blandt markedets største indenfor spiludvikling. Det er derfor ikke en ubetydelig handel, der her er tale om.

Købet af Activision Blizzard vil gøre Microsoft til verdens tredjestørste spilvirksomhed, kun overgået af Tencent og Sony.

Prisen er da også til at føle på. 68,7 milliarder dollars har Microsoft smidt på bordet. Det svarer til cirka 450 milliarder danske kroner.

Større spiltitler i Game Pass

Til de penge får producenten nogle af verdens største spiltitlen under vingen. I Activision Blizzards portefølje indgår spilklassikere til konsol, pc og mobil som Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty og Candy Crush.

Dem vil Xbox-brugerne få endnu større glæde af end hidtil. Med overtagelsen af Activision Blizzard vil man ikke længere bare kunne købe spillene i Xbox-butikken, de vil også indgå i Game Pass-universet, Microsofts abonnementsbaserede spiltjeneste, som derved får et gevaldigt boost.

[...] "dette opkøb [vil] gøre Game Pass til noget af det mest overbevisende og alsidige spilindhold i branchen", skriver Microsoft i en pressemeddelelse.

Ledelsen fortsætter

Activision Blizzard har studier rundt om i verden med næsten 10.000 ansatte. Med opkøbet vil Microsoft råde over 30 interne spiludviklingsstudier sammen med yderligere udgivelses- og esports-produktionsmuligheder.

Når aftalen er afsluttet, vil Activision Blizzard-virksomheden rapportere til Phil Spencer, CEO for Microsoft Gaming. Bobby Kotick vil dog fortsat fungere som administrerende direktør for Activision Blizzard, og han og hans team vil fortsat arbejde på at styrke virksomhedens kultur og accelerere forretningsvæksten, fortæller Microsoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere