Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HP Officejet Pro 8022e: Prisvenlig printer til kontoret

Er målet at sprøjte dokumenter ud i stribevis, klarer denne printer opgaven til fornuftig pris.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

På hjemmekontoret er effektivitet og driftssikkerhed oftest de vigtigste parametre. Man skal kunne udskrive brugbare dokumenter i en fart, når behovet melder sig. Det kræver god kapacitet og hurtig udskiftstid. Det leverer
Officejet Pro 8022e til en fornuftig pris.

Effektiv og pålidelig

Med op til 20 sider i minuttet er ventetiden kort, og med 225 ark i bakken slipper du for at fylde op hele tiden. Printkvaliteten er upåklagelig, såvel i sort/hvid som farveprint. Dog er den ikke egnet til fotos. Både scan og kopi klares på fin manér.

Printeren kan endda bruges som fax, men det fik vi altså ikke testet. Designet er så nydeligt og diskret, som det nu kan være for en kontorprinter. Den er højere end hjemmeprintere, men relativt kompakt af typen at være.

Nem betjening

Opsætningen er nem. Den sker via en lille touchskærm i hjørnet, som kan vippes op og vinkles til optimal position. Den er lidt fnidret og ikke af bedste kvalitet, men gør det overkommeligt at få ordnet basale indstillinger.

Se dagsaktuelle priser på printere her.

Når printeren er på nettet, er det langt nemmere at bruge HP Smart-appen, som fungerer glimrende på både mobil og pc. Printeren er HP+-kompatibel, hvilket giver en række tjenester, blandt andet Instant Ink, hvor du får leveret blækpatroner til døren det første halve år.

En udmærket løsning, men vi havde hellere set, at printeren var udstyret med blæktanke, som hos Epson og Canon. Det giver rigtig god mening til stordrift. Man undgår spild, og i længden er det mere miljø-venligt og økonomisk end de små patroner, Officejet Pro 8022e kommer med. Det er dog muligt at anvende de større XL-patroner, hvilket hjælper lidt på sagen.

Meget for pengene

Officejet Pro 8022e er lidt af en arbejdshest, der holder til hverdagen på kontoret. HP angiver en flot driftscyklus på op til 20.000 sider om måneden, rigeligt til et produktivt hjemmekontor eller endda til en lille virksomhed – og det til en pris, der ikke er meget højere end en almindelig printer til hjemmet.

For alle, der ønsker en driftssikker printer til det lille kontor, hvor et effektivt output af pæne tekstdokumenter og farveudskrifter er det afgørende, er en Officejet Pro 8022e en fin og prisfornuftig løsning.