Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Edge er ikke længere ude på kanten – solid vækst i Europa

Edge-computing har stille og roligt vokset sig stort, og ifølge en ny analyse vil væksten fortsætte i ret højt tempo. Den vil overgå den generelle it-vækst.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er mange fordele ved at lægge databehandling ud på de steder, hvor data genereres i stedet for at sende alle rådata til bearbejdning på et centralt sted. Derfor har interessen for edge-computing været jævnt voksende de senere år. Væksten på markedet fortsætter de kommende år, viser en ny forudsigelse fra analysevirksomheden IDC. Edge er ikke længere en specialitet i kanten af markedet. Området er ved at blive mainstream og har skabt en underskov af leverandører og service-udbydere.

Her i 2022 vil markedet for produkter til edge-computing være på 265 milliarder kroner i Europa. Tre år senere – i 2025 – vil omsætningen nå op på 420 milliarder kroner. Det giver en årlig vækst i perioden på 16,4 procent, hvilket er betydeligt over den årlige vækst for hele ITK-markedet på cirka 5 procent (løseligt anslået ud fra forskellige analysefirmaers forudsigelser).

Markedet er ved at modne

"Med nye branchespecifikke løsninger og en værdikæde, der er ved at blive opbygget i Europa, er mange brancher begyndt at forstå fordelene og mulighederne bag edge og har øget deres edge-investeringer," siger Alexandra Rotaru, forskningsanalytiker hos IDC.

"Derfor vil organisationer i stigende grad bevæge sig fra indledende bevidsthed (om mulighederne, red.) og pilotfaser til mere modne produktionsudrulninger i det næste par år – understøttet af en bred vifte af edge-serviceudbydere," tilføjer Alexandra Rotaru.

Edge-computing knyttes ofte til IoT-installationer, for eksempel behandling af data fra sensorer. Det vil stadig være det dominerende område drevet frem af produktfremstilling og anden produktion. Men væksten vil være størst inden for de brugercases, som omfatter kunstig intelligens og AR/VR.

Det sidste ser man inden for eksempelvis AR-understøttede operationer på sygehuse, anatomisk diagnostik, shopping-rådgivning, produktanbefalinger og automatiseret sagsbehandling af krav, nævner IDC i forbindelse med den nye undersøgelse af edge-computing-markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere