Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Stærke mobiler i mellemklassen: Når det næstbedste er godt nok

Selvom topmobilernes teknologiske overlegenhed er tillokkende, vil det fornuftige valg for de fleste brugere være en mere moderat model. Går du et niveau under de mest avancerede telefoner, får du meget mobil for pengene.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der var engang (og ja, det er nu, vi begynder at lyde rigtig gamle), hvor der intet andet valg var end at købe den allerdyreste smartphone, hvis du ville være bare nogenlunde sikker på at få en smidig oplevelse.

Teknologien har udviklet sig i rygende fart.

I dag har de dyreste smartphones så store kræfter og så mange avancerede funktioner, at mange brugere faktisk ikke får udnyttet det halve.

Så hvorfor betale for alt dette, hvis du kan klare dig med mindre? Her kigger vi på tre modeller, der koster det halve af de dyreste mobiler, men som i features giver dig det, der er afgørende for en førsteklasses oplevelse.

Hurtige skærme

Vi befinder os i et prisleje, hvor der er plads til at tage designet seriøst. Det er nydelige mobiler, vi har med at gøre. Hvad man ikke ser med det blotte øje, er, at de kan mangle den hårdførhed, som topmobilerne tilbyder. Hvis de overhovedet har en IP-certificering, er den oftest i den beskedne klasse. Her er Samsungs testdeltager dog en undtagelse.

Den høje skærmhastighed, som topmobilerne har slået sig op på det seneste par år, er ikke droslet ned i dette segment. De testede mobiler tilbyder minimum 120 Hz opdateringshastighed. Det har stor betydning for den visuelle oplevelse. Den høje hastighed gør billedbevægelser skarpere og mere flydende.

Også i kamerafunktioner får man lov at smage på noget af det, vi kender fra de dyreste mobiler. To af deltagerne kan tage billeder med en skyhøj opløsning på 108 MP. Den grundlæggende billedkvalitet er dog ikke af samme klasse. Det er først og fremmest her og så i ydelsen, man mærker en forskel.

Læs testene her:

https://www.altomdata.dk/motorola-edge-20-test-slank-mobil-med-turboskaerm/

https://www.altomdata.dk/xiaomi-11t-test-stor-og-kraftfuld-mediemobil/

https://www.altomdata.dk/samsung-galaxy-a52s-test-solid-allrounder/