Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Printere [STORTEST]: Find printeren til netop dit behov

Det papirløse samfund er endnu ikke helt en realitet. Vores behov for fysiske print er dog vidt forskellige, så her tester vi fire prisfornuftige printere, der egner sig til både fotoprint i privaten og dokumentstakke på jobbet.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Behovet for fysiske dokumenter er ikke så stort, som det har været. Dog er det de færreste, der helt kan undvære en printer. Pakkelabels, kontrakter og i visse tilfælde billetter og kvitteringer kræver en udskrift, og samtidig kan det være rart at kunne printe sine bedste pletskud i flotte fotoprint.

Men behovene er forskellige og derfor er det vigtigt at finde frem til den printer, der giver dig netop det, du har brug for. Her tester vi fire blækprintere, der kommer bredt omkring i egenskaber, men har en fornuftig pris.

https://www.altomdata.dk/6-staerke-raad-foer-du-koeber-printer/

Forskelligt fokus

Et par af printerne er deciderede hjemmeprintere skabt til papirudskrifter i moderate mængder og med fornuftige fotoegenskaber, mens andre retter sig mere mod det seriøse hjemmekontor eller den lille virksomhed, hvor driftssikkerhed, kapacitet og udskriftshastighed er i fokus.

Uanset hvilken printer du vælger, er det vigtigt ikke kun at se på købsprisen, men også på de løbende driftsomkostninger. For her viser der sig et skel i markedet. De billigere printere anvender typisk ”gammeldags” blækpatroner.

Det kan være helt fint, hvis brugsbehovet er begrænset. Flere af de nyere modeller anvender derimod blæktanke. Det giver en højere købspris. I længden kan det dog være betydelig billigere, især hvis man printer hyppigt.

https://www.altomdata.dk/hp-officejet-pro-8022e-test-prisvenlig-printer-til-kontoret/

https://www.altomdata.dk/epson-et-8500-test-kostbar-i-indkoeb-billig-i-drift/

https://www.altomdata.dk/hp-envy-6020e-test-simpel-printer-med-netproblemer/

https://www.altomdata.dk/canon-pixma-g3560-test-en-kreativ-blaeksprutte/