Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: SureFire GX3 Gaming SSD: Et godt køb til konsollen

En gammeldags disk klædt i moderne gamingklæder til en pris, der er til at overkomme.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ikke kun fotografer og 3D-designere, der har brug for hurtige drev. Gamere er ligeledes i målgruppen. Nutidens spil er så store og tunge, at der skal flyttes gevaldige mængder filer i en fart, hvis ikke man vil sidde og vente i evigheder foran computeren eller konsollen.

SureFire er et nyt mærke specifikt rettet mod gamere, og diskproducenten Verbatim står bag. GX3 Gaming SSD, som vi tester her, går nu under navnet Gaming Bunker SSD, men det er præcis samme drev, der er tale om.

Plastkabinet med bling

At GX3 Gaming SSD retter sig mod gamere, er der på ingen måde lagt skjul på. Drevet kommer i et glinsende plastikkabinet med lysende LED-streger. De lyser konstant, når drevet er inaktivt og blinker i forskellige farver, når det er aktivt.

Det gør os intet med lidt bling, men det havde nu været fint, hvis man havde mulighed for at slå lysshowet fra.

Ældre teknologi

Plastikkabinettet gør ikke meget for at beskytte drevet mod slag eller rystelser. Faktisk skulle vi selv lige åbne det og lirke drevet på plads, før vi kunne bruge vores testenhed. Der følger et fint udvalg af software med til drevet, herunder backup og kryptering mm.

Drevet understøtter USB 3.2 gen. 1, men leveres med den den ældre type USB-A til Micro-B, suppleret af USB-C-adapter.

Den anvendte disk er af SATA-typen. Det sætter begrænsninger på hastigheden.

Vi kom lidt over 400 MB/s i sekventiel læse- og skrivetid. Ganske udmærket for denne type drev og tilstrækkeligt, hvis du bruger det til en konsol. For så vil du alligevel ikke kunne få meget mere data igennem de tilgængelige porte.

Har du en toptunet gaming-pc kan det dog betale sig at kigge sig lidt om efter et hurtigere NVME-drev, som vil give dig betydelig mere fart på.