Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Med denne NAS bliver de helt store data-lagringer gjort hurtige

Datacentre og virksomheder med meget store behov for datalagring får nu en ny kæmpe-NAS blandt valgmulighederne, når det handler om all-flash-storage. Nyheden har 24 hurtige ssd-pladser.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Qnap spiller esset ud med den nye all-flash-NAS, der har plads til 24 U.2 NVMe Gen 4x4 ssd'er, to Intel Xeon Silver 4300-processorer (16 eller 32 kerner) og to 25 GbE-porte. Det er Qnaps topmodel inden for denne type NAS.

Tilslutningsmulighederne er fornemme, og driftssikkerheden må formodes at være høj - der er fire nemlig også fire 2,5 GbE RJ45 LAN-slots, to PCIe Gen 4-pladser samt redundante strømforsyninger på 1200 W.

Hurtigt input og lav latenstid

"All-flash TDS-h2489FU sikrer høj I/O-ydeevne og lav latenstid med Xeon-processorer i serverklassen og U.2 NVMe Gen 4 x4-lagring," lover Jason HSU, der er produktchef for QNAP, og han tilføjer:

"Med mulighed for at styrke opgavekritiske, latensfølsomme arbejdsbelastninger med det samme og med fleksibel PCIe Gen 4-udvidelse kan TDS-h2489FU konfigureres yderligere for at opfylde udvidede behov ved applikationer med blandet brug og dataoverførsel."

Til datacentre og krævende applikationer

De to processorer i Xeon-klassen sikrer en meget høj kerneydeevne, hvilket giver mulighed for op til 1 TB DDR4 ECC-hukommelse med 8-kanalsmoduler og 32 Long DIMM-pladser, der opfylder kravene til de særligt store krav til databehandling, netværk og lagring i datacentre og ved krævende virksomhedsapplikationer.

Der er 24 ssd-pladser og mulighed for rackmontering. Der er 24 ssd-pladser og mulighed for rackmontering.

TDS-h2489FU har to M.2 PCIe Gen 3/SATA 6 Gbps-pladser, hvilket gør det muligt at installere ssd'er til datacentre (eksempelvis Intel Optane SSD) for at øge ydeevnen eller at implementere Coral M.2-acceleratorer til brug i forbindelse med for eksempel AI-accelereret billedgenkendelse.

De mest belastende opgaver

NAS'en kan vælges til selv de mest belastende opgaver, herunder hosting af virtuelle maskiner og containere, VMware-backup, forenkling af lokale backups/fjernbackups/cloud-backups eller konfigurering af en cloud-lagringsgateway for at implementere hybrid cloud-applikationer.

Den nye NAS, som kan rackmonteres, fås med forskellige mængder ram (fra 8 x 8 til 32 x 32 GB) og varierende Xeon Silver-processorer. Jo mere ram, des dyrere er NAS'en. Priserne starter ved lige godt 92.000 kroner ekskl. moms. Hertil kommer ssd'erne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere