Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her er 8 sjove facts om Gran Turismo 7

Det syvende spil i rækken af den populære Gran Turismo-serie udkom i fredags til enorm begejstring for fans af den nu 25 år gamle motorsports-francise. Her er otte sjove og interessante facts om spillet ...

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

1. Det nye spil byder på mere end 420 biler, som spillerne kan køre rundt i på 34 forskellige lokationer i hele verden. De 34 lokationer giver adgang til mere end 90 unikke baner.

2. Gran Turismo er en af de ældste spilserier til PlayStation. Det første spil blev udgivet i 1997 til den originale PlayStation 1.

https://www.altomdata.dk/i-dag-udkommer-det-laengeventede-gran-turismo-7/

3. Den seneste udgivelse i serien, Gran Turismo Sport, indgik som en del af verdens første Olympics Virtual Series forud for OL i Tokyo 2020. Virtuelle spillere fra hele verden deltog i konkurrencen, og i sidste ende blev det den regerende mester i FIA Nations Cup, Valerio Gallo, der løb med sejren.

4. Fra 2008 til 2016 konkurrerede spillere fra hele verden i PlayStation GT Academys konkurrence om en enestående mulighed for at blive optaget som professionel racerkører på Nissans racerteam. Vinderen modtog desuden al den nødvendige træning og autorisationer for at kunne konkurrere i internationale events.

5. I forbindelse med udgivelsen af Gran Turismo 7 har Sony Interactive Entertainment, i samarbejde med Sony AI og Polyphony Digital, skabt en helt ny kunstig intelligens for racerkørsel kaldt GT Sophy. Sophy startede ud med en helt ren tavle uden data og klarede sig ikke ret godt i begyndelsen. Nu kan den nemt slå den førende verdensmester, Valerio Gallo. Sophy vil fremover blive brugt i udviklingen af nye spil.

Få et blik ind i maskinrummet bag GT Sophy her.

6. Skaberen af Gran Turismo, Kazunori Yamauchi, har haft stor indflydelse på motorsport og racerkørsel siden han skabte det første spil. I 2013 fik han en gade opkaldt efter sig i byen Ronda, der ligger ca. 100 kilometer fra Málaga, og i 2015 modtog Yamauchi prisen Grand Prize of Creativity ved afholdelsen af den 30. internationale bilfestival i Paris for sine bidrag til bilindustrien.

7. Gran Turismo 7 er et slaraffenland for fotoentusiaster - spillet giver nemlig ubegrænsede muligheder for at tage virtuelle billeder af biler fra hele verden. Spillets Scapes-indstilling, som først udkom med Gran Turismo Sport, vender nu tilbage og bygger videre på den i forvejen omfattende liste af lokationer.

8. Både vejrforhold og tidspunktet på dagen i spillet vil have en dramatisk indflydelse på, hvordan det føles at køre - men det slutter ikke her! Baseret på en stor mængde af meteorologiske og geografiske data, har Polyphony Digital simuleret himlen over mange af racerbanerne over hele verden, hvilket betyder, at stjernerne og planeternes placering vil være præcis de samme i spillet som i virkeligheden.

/////

Er du vild med gaming, gamingcomputere og spil?
Så skal du læse videre i magasinet AOD, hvor du finder mange inspirerende artikler om gaming – ikke mindst om den bedste hardware.
Få et nyt magasin hver tredje uge med tests og indsigtsartikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere