Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Apples nye pc-skærm er et komplet møde- og underholdningscenter

Det nye Studio Display har 27" 5K Retina-skærm, avanceret kamera, stort lydsystem og stærk A13 Bionic-chip.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Med Studio Display får man fra kant til kant-design, med smal ramme og kabinet, der gemmer på en række avancerede funktioner.

Ved hjælp af den indbyggede fod kan brugerne ændre skærmens hældning med op til 30 grader. For at opfylde forskellige behov på forskellige arbejdsstationer fås Studio Display også med en fod med justerbar hældning og højde.

Den danner modvægt ved hjælp af en særlig arm, der ifølge Apple får skærmen til at føles vægtløs, når man indstiller den. Der findes også en VESA Mount Adapter (tilvalg), som giver mulighed for at vælge liggende eller stående retning.

27" 5K Retina-skærm

Studio Display har en 27" 5K Retina-skærm med over 14,7 millioner pixel. Med 600 nits lysstyrke, bredere farveområde (P3) og understøttelse af mere end en milliard farver vækkes billeder til live med - ifølge Apple - fantastiske detaljer. True Tone-teknologi justerer automatisk farvetemperaturen på skærmen i takt med ændringer i omgivelserne, så brugerne får en mere naturlig visuel oplevelse.

Der er få lysrefleksioner takket være en antirefleksbelægning, som gør det behageligt at se på skærmen og forbedrer læsbarheden. Og til arbejdsstationer, hvor der er sollys eller kraftigt lys fra andre lyskilder fås Studio Display også med en type glas med nanotekstur (tilvalg). Glas med nanotekstur, som blev lanceret for første gang i Pro Display XDR, spreder lyset for at reducere genskinnet endnu mere..

Førsteklasses kamera og lydsystem

Studio Display er udstyret med en A13 Bionic-chip samt avanceret kamera og lydsystem, som gør den velegnet til videomøder.

Det indbyggede 12 MP ultravidvinkelkamera har en fokus-funktion, som holder brugerne midt i billedet, når de bevæger sig rundt.

Studio Display har også tre mikrofoner i studiekvalitet med særligt lav grundstøj, så man får klare opkald og stemmeoptagelser. Den indeholder også et hi-fi-lydsystem med seks højttalere. Fire vibrationsdæmpende bashøjttalere minimerer forvrængningen og skal levere en tydelig bas, og to højtydende diskanthøjttalere gengiver mellemtoner og høje toner.

Højttalerne understøtter også rumlig lyd til musik og video med Dolby Atmos..

Mange tilslutninger

Studio Display har tre USB-C-porte, som leverer hastigheder på op til 10 GB/s, så hurtige eksterne enheder, lagringsenheder og netværksudstyr kan tilsluttes direkte til skærmen.

En Thunderbolt-port gør det muligt for brugere at forbinde Studio Display og alle tilsluttede eksterne enheder til deres Mac ved hjælp af et enkelt kabel. Samme kabel tilfører også 96 W til en bærbar Mac-computer.

Det betyder, at Studio Display også kan bruges til hurtig opladning af en 14" MacBook Pro. Derudover er det muligt at tilslutte op til tre Studio Display-skærme til en MacBook Pro for at få en samlet arbejdsstation til redigering eller animation.

For at matche Studio Display-design er det nu muligt at vælge en ny finish i sølvfarve og sort på Magic Keyboard med Touch ID.

Magic Trackpad og Magic Mouse, som kunderne kan købe separat.

Den ultimative arbejdsstation

Studio Display er en oplagt makker til den nye Mac Studio computer, som Apple lancerede samtidig.

Studio Display fås fra 13.999 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere