Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Apples nye pc-skærm er et komplet møde- og underholdningscenter

Det nye Studio Display har 27" 5K Retina-skærm, avanceret kamera, stort lydsystem og stærk A13 Bionic-chip.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Med Studio Display får man fra kant til kant-design, med smal ramme og kabinet, der gemmer på en række avancerede funktioner.

Ved hjælp af den indbyggede fod kan brugerne ændre skærmens hældning med op til 30 grader. For at opfylde forskellige behov på forskellige arbejdsstationer fås Studio Display også med en fod med justerbar hældning og højde.

Den danner modvægt ved hjælp af en særlig arm, der ifølge Apple får skærmen til at føles vægtløs, når man indstiller den. Der findes også en VESA Mount Adapter (tilvalg), som giver mulighed for at vælge liggende eller stående retning.

27" 5K Retina-skærm

Studio Display har en 27" 5K Retina-skærm med over 14,7 millioner pixel. Med 600 nits lysstyrke, bredere farveområde (P3) og understøttelse af mere end en milliard farver vækkes billeder til live med - ifølge Apple - fantastiske detaljer. True Tone-teknologi justerer automatisk farvetemperaturen på skærmen i takt med ændringer i omgivelserne, så brugerne får en mere naturlig visuel oplevelse.

Der er få lysrefleksioner takket være en antirefleksbelægning, som gør det behageligt at se på skærmen og forbedrer læsbarheden. Og til arbejdsstationer, hvor der er sollys eller kraftigt lys fra andre lyskilder fås Studio Display også med en type glas med nanotekstur (tilvalg). Glas med nanotekstur, som blev lanceret for første gang i Pro Display XDR, spreder lyset for at reducere genskinnet endnu mere..

Førsteklasses kamera og lydsystem

Studio Display er udstyret med en A13 Bionic-chip samt avanceret kamera og lydsystem, som gør den velegnet til videomøder.

Det indbyggede 12 MP ultravidvinkelkamera har en fokus-funktion, som holder brugerne midt i billedet, når de bevæger sig rundt.

Studio Display har også tre mikrofoner i studiekvalitet med særligt lav grundstøj, så man får klare opkald og stemmeoptagelser. Den indeholder også et hi-fi-lydsystem med seks højttalere. Fire vibrationsdæmpende bashøjttalere minimerer forvrængningen og skal levere en tydelig bas, og to højtydende diskanthøjttalere gengiver mellemtoner og høje toner.

Højttalerne understøtter også rumlig lyd til musik og video med Dolby Atmos..

Mange tilslutninger

Studio Display har tre USB-C-porte, som leverer hastigheder på op til 10 GB/s, så hurtige eksterne enheder, lagringsenheder og netværksudstyr kan tilsluttes direkte til skærmen.

En Thunderbolt-port gør det muligt for brugere at forbinde Studio Display og alle tilsluttede eksterne enheder til deres Mac ved hjælp af et enkelt kabel. Samme kabel tilfører også 96 W til en bærbar Mac-computer.

Det betyder, at Studio Display også kan bruges til hurtig opladning af en 14" MacBook Pro. Derudover er det muligt at tilslutte op til tre Studio Display-skærme til en MacBook Pro for at få en samlet arbejdsstation til redigering eller animation.

For at matche Studio Display-design er det nu muligt at vælge en ny finish i sølvfarve og sort på Magic Keyboard med Touch ID.

Magic Trackpad og Magic Mouse, som kunderne kan købe separat.

Den ultimative arbejdsstation

Studio Display er en oplagt makker til den nye Mac Studio computer, som Apple lancerede samtidig.

Studio Display fås fra 13.999 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere