Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Xiaomi Redmi Note 11 Pro: Topteknologi til mellempris

Redmi Note 11 Pro koster knap 3000 kroner, men byder på egenskaber, der i hvert fald på papiret er ligeværdige med dem du ser på topmobiler fra andre producenter ...

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Man skal efterhånden kigge godt efter på specs-listen for at spotte forskellen mellem de dyreste topmobiler og de nyeste mellemklasse mobiler. Redmi Note 11 Pro koster knap 3000 kroner, men byder på egenskaber, der i hvert fald på papiret er ligeværdige med dem du ser på topmobiler fra andre producenter.

Det gælder eksempelvis 108 MP kamera, 120 Hz skærm og 67W opladning.

Man kan diskutere nytten af 108 MP, især når der ikke er optisk billedstabilisering, men kameraet tager faktisk ganske glimrende billeder under de fleste lysforhold. Det suppleres af ikke mindre end tre øvrige kameraer - vidvinkel, dybde og makro - der ligeledes leverer udmærkede resultater. Der er således tale om et alsidigt kamera, som også byder på funktioner som nat-tilstand, slow motion video m.m.

Hurtig opladning

Skærmen er også ganske glimrende. Der er liv i farverne, fin skarphed samt smidighed i bevægelserne, takket være den høje opdateringshastighed.

Batteriet kan man heller ikke klage over. Med kapacitet på 5000 mAh er der strøm nok til et par dage og med 67W opladning er det ladt op igen i løbet af cirka tre kvarter.

Ikke den hurtigste knallert på kajen

Der hvor man tydeligst mærker, at der er ikke er tale om en topmobil er på ydelsen. Der er anvendt en Snapdragon 695-processor, som giver så rigeligt, hvad der skal bruges til hverdagens opgaver, men har sine klare begrænsninger, hvis du kaster dig ud i gaming eller videoredigering.

Designet er til den lidt kluntede side, men mere robust end man nødvendigvis kan forvente i denne prisklasse, med skærm og bagside af Gorilla Glass 5 samt en IP53-certificering. Det ikke på niveau med topmobilerne, men til prisen er det svært at forlange mere. Note 11 Pro er således et fint sted at smide pengene, hvis du står med cirka tre tusind kroner til en smartphone.

Pris: 2.899 kroner

Samlet vurdering: 5/6 stjerner