Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Xiaomi 11T Pro: Ekstremt hurtig opladning

Det tager kun lidt over 20 minutter at oplade denne prisstærke mobil, som er forsynet med teknologi af høj kaliber.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Trods enorme fremskridt i skærmkvalitet, kamerateknologi og processorkraft, er basale egenskaber som batteritid og opladning fortsat noget af det, der vægter højest ved køb. Her kan Xiaomi 11T noget ud over det sædvanlige.

Lader som et lyn

Som den første mobil på det danske marked, kan den oplade ved 120 W. Til sammenligning klarer de øvrige i testen 25-30 W. Der er således smæk på strømtilførslen, når du tilslutter den store klods af en oplader. Xiaomi angiver selv 17 minutter for en fuld opladning. Hos os var det nærmere 25 minutter, men det er stadig rasende hurtigt. Batterikapaciteten er generøse 5000 mAh, så strømmen rækker til et par dage.

Kameraet skuffer

Processoren er præcis den samme Snapdragon som hos næsten alle øvrige testdeltagere, og der er mulighed for op til 12 GB ram samt 256 GB lager. Kræfter og kapacitet er derfor ikke en mangel her.

Det er kameraegenskaber heller ikke. Som hos Motorola får du 108 MP i hovedkameraet, og det suppleres af ultravidvinkel samt kombineret zoom og makro. Zoomen er ikke optisk, så billedkvaliteten reduceres hurtigt, når du tager den i brug. Resultaterne hæmmes desuden af komplet mangel på optisk billedstabilisering.

Det spænder ben for, at du kan få noget brugbart ud af de 108 MP. Dog står almindelige stillbilleder fint, når du går ned på 12 MP, og kameraet er desuden forsynet med nogle sjove og kreative filmfunktioner, som man, trods en middelmådig videokvalitet, kan få nogle interessante resultater ud af.

Let og lækker

Mobilen er veldesignet. Trods den store Amoled-skærm, som står imponerede flot og farvestærkt, er den let og håndterbar. Der er anvendt nyeste Gorilla Glass på skærmen, men desværre har mobilen kun en IP53-certificering.

 

///

Vil du følge med i den hurtige udvikling inden for mobiltelefoner – og sikre dig den bedste mobiltelefon for pengene?
Magasinet AOD er spækket med inspiration, gode råd og test af de nye mobiltelefoner.
Få et nyt magasin hver tredje uge med tests og indsigtsartikler

///