Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: WD Black P50: Nådesløs data-kværn til gameren

WD Black P50 gider ikke noget vrøvl. Det er skabt til at kværne spildata med brutal kraft.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det industrielle no-nonsense-design gør det klart, at vi her har at gøre med et drev, der blot har én mission for øje – at lagre spildata med lynets hast, hvad enten det gælder på pc eller konsol.
Den mission fuldfører det på fornem vis.

Glødende stål

Vi er ret vilde med det sorte ståldesign. Det slidstærke materiale ser ikke bare godt ud, det giver også drevet en vis modstandsdygtighed over for slag. Det er dog ikke vandafvisende, og drevet har ikke nogen IP-certificering.

Kabinettet kunne godt have brugt lidt bedre udluftning, for det bliver ret hurtigt varmt, selv når det ikke er aktivt. Så man skal passe på med at lægge noget oven på det eller gemme det nede i en skuffe.

Der medfølger to kabler: USB-C til USB-C og USB-C til USB-A. Det er afgørende at bruge de medfølgende kabler (eller kabler af tilsvarende kvalitet), hvis man vil udnytte drevets ydelse optimalt.

For stærkt til de fleste

Og udnytter man drevets ydelse optimalt, så får man et af de hurtigste resultater målt i testen. WD har anvendt deres egen SN750 NVMe M.2 SSD. Et drev vi allerede kender som lidt af et bæst.

De 2000 MB/s, som er angivet, passer stort set til punkt og prikke, hvis man sætter drevet i en USB 3.2 gen. 2x2 port, som skal til for at understøtte drevets ydevne til fulde.

Det er få computere, som er i besiddelse af sådan en port. Og slet ingen konsoller. Du må nøjes med den halve fart på en PlayStation 5, som har USB 3.2 gen. 2, og på Xbox Series X er vi helt nede i cirka en fjerdedel, da den kun har USB 3.2 gen. 1-porte.

Selvom WD Black P50 ikke skal klandres for dette, kan man spørge sig selv, om drevet ikke er overkill til konsoller. På nuværende tidspunkt er det kun pc-gameren med det allernyeste udstyr, der vil få fuld udbytte af den høje hastighed. Man kan derfor kun glæde sig til, at mainstream-computere engang i fremtiden vil kunne følge med.