Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Western Digital WD Red SN700 500 GB: Udholdende arbejdshest

Amerikanske Western Digital er endnu en totalleverandør, som ikke alene tilbyder lagringsmedier til computerprodukter, men også bærbare drev og hukommelseskort under SanDisk-brandet.

Af Knud Søndergaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

WD Red er navnet på Western Digitals produktfamilie til NAS og andre professionelle anvendelser. Det testede ssd-drev tilhører den nye SN700-serie, der er målrettet mod små og mellemstore virksomheder samt WFH (Work From Home) Warriors – en ny, meget amerikansk betegnelse for mere eller mindre frivillige hjemmearbejdere.

På selskabets hjemmeside kan man læse, at disse drev kan håndtere ekstreme belastninger og accelerere samarbejde ved brug af NAS. Den mest opsigtsvækkende specifikation på ”vores” drev er en udholdenhed på 1000 TB, som på et 1 TB-drev svarer til 2000 TB – den højeste værdi i testfeltet.

Samlet vurdering: 4/6

SN700-drevet fra Western Digital har meget høje læsehastigheder, og skrivning foregår også i et tempo, som ikke er helt i top, men stadig kan udfordre mange NAS’er – og brugere.