Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danske udviklere er vilde med Java – og de netværker

Med næsten 30 år på bagen er Java et af de ældste udviklings- og programmeringssprog, og danskerne er nogle af de mest aktive brugere i verden.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

For nyligt sendt Oracle version 18 af programmeringssproget Java på gaden, som vi skrev om her. Til AOD PRO oplyser Oracle, at selskabet har havde 56 milliarder aktive JVM’er i 2020 og forventer, at der vil være 82 milliarder med udgangen af 2025.

Georges Saab, som er vice president of development i Java Platform Group, forklarer, at Danmark er et af de mest aktive Java-communities i verden. For eksempel består Java-gruppen i København af over 250 Java-udviklere, og de holder regelmæssige møder for at netværke, dele viden og erfaring og samarbejde om de bedste måder Java kan bruges på.

”Vi er også rigtig glad for at se, at den globale serie af Goto: events vil holde mange flere events i Danmark med fokus på Java – som for eksempel Goto: Copenhagen i oktober 2022,” fortæller Georges Saab til AOD PRO.

Hjælp til at komme i gang

Han forklarer, at der er en række vigtige ting i den nye version af Java, som udviklere i Danmark vil få glæde af. Ikke mindst når det handler om innovation, stabilitet og sikkerhed.

”For det første er der blevet lavet forbedringer til kernebiblioteker så som JEP 400 ”UTF-8 by Default”, hvilket betyder at API’er der er afhængige af standardkaraktersættet vil opføre sig konsistent på tværs af alle implementeringer, operativsystemer, placeringer og konfigurationer,” siger Georges Saab.

Der er også andre forbedringer der gør det lettere for danske udviklere, blandt andet i JEP 408 ”Simple Web Server”, som er designet til at hjælpe udviklere, der ikke har erfaring med Java, og gerne vil hurtigt i gang med at kode.

”Simple Web Server giver et kommandolinjeværktøj der kan starte en minimal webserver, som kun serverer statiske filer, hvilket gør den oplagt til prototype-arbejde, ad-hoc kodning og til testformål – ikke mindst i uddannelsessammenhæng,” nævner Georges Saab.

Han slutter af med at fortælle, at den sidste større forbedring, som danske udviklere kan få glæde af er at finde i JEP 413 ”Code Snippets in Java API Documentation”.

”JEP 413 producerer et @snippet tag til JavaDoc Standard Doclet, der simplificerer inkluderingen af for eksempel kildekode i API-dokumentationen. På den måde bliver udviklere mere produktive, når de får bedre IDE-support til at udvikle og redigere snippets,” slutter Georges Saab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere