Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Huawei MateBook 14S: Gennemført allrounder fra Huawei

Huaweis bærbar er velbygget, elegant og forsynet med det rette udvalg af komponenter til en smidig brugeroplevelse, hvad enten du arbejder eller slapper af med underholdning.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi faldt ikke på halen, da vi fik specifikationerne på Matebook 14S præsenteret. På papiret kan den ligne den noget, der burde være lanceret sidste år. Ved nærmere bekendtskab overrasker maskinen dog særdeles positivt. For den er måske ikke helt fremme i skoene med det nyeste, til gengæld leverer den på fineste vis hvad der skal til for at køre et effektivt kontor på farten.

Velskabt maskine

Designet er næsten til punkt og prikke identisk med tidligere MateBooks - en stilren aluminiumsmaskine, der ikke vejer eller fylder alverden.

Webkameraet er glædeligvis rykket op øverst på skærmen, hvor det ikke blot fanger dig i en mere flatterende vinkel end da det sad i tasturet, men hvor det også giver mulighed for at logge ind via ansigtsgenkendelse. Hvis du hellere vil logge ind med fingeraftryk er der en scanner i powerknappen.

Touchpad og tastatur af en kvalitet, der gør at man kan arbejde uden at føle nævneværdige kompromisser, når man er væk fra kontorcomputeren.

Trods det strømlinede design er der blevet plads til et bredt udvalg af porte. Der er to USB C, den ene med Thunderbolt 4, og dertil fuldstørrelse HDMI, fuldstørrelse USB 3.2 gen 1 og minijack til lyd ind og ud.

Opladning sker i den ene USB C-port. Der medfølger 90 W oplader, som ikke blot lader det 60 Wh store batteri imponerende hurtigt, men også fungerer som en glimrende multioplader til mobiler, tablets kamera m.m. I den trådløse afdeling er der WiFi 6 og Bluetooth 5.1.

Flot skærm og stor lyd

Den 14,2” store skærm står skarpt med 2520 x 1680 p og har fin hastighed på 90 Hz, så indhold flyder smidigt over den. Med 400 nits er der også lys nok til at arbejde udenfor og den er tilmed touchfølsom.

Huawei har gjort en del ud af højttalersystemet, som præsterer ret stor lyd, maskinens størrelse taget i betragtning. Med et sæt avancerede mikrofoner og et godt webcam klarer MateBook 14S også videomøder på fornem vis.

Solid ydelse

En gaming-maskine er det måske ikke helt, men der er ikke desto mindre kræfter til meget. En 11. generations Core i7 er anvendt. Man kunne have opnået endnu bedre cpu-ydelse med en 12. gen, men der er godt spark i grafikken, da man har suppleret med Iris Xe.

Når du dertil lægger 16 GB ram og en hurtig SSD på 1 TB, får du samlet set en maskine, der kører som smurt.

SSD'ens ydelse målt med CrystalDiskMark.

Prisen kan diskuteres. Til 10.999 kroner lægger den sig i et prisleje med mange stærke konkurrenter. Dine penge vil dog være godt investeret i MateBook 14S, da det er en gennemført og velkørende maskine uden åbenlyse mangler.

Pris: 10.999 kroner