Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Landmænd skal lære at bruge robotter og droner

Landbruget er ved at blive robotiseret. Det skal landmænd, landbrugsstuderende, og maskinstationsejere lære noget om på en kommende demo og konference arrangeret af Business Region MidtVest.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Robotterne kommer – og det er de virkelig på vej til at gøre i landbruget. Det skal erhvervet lære noget om. Derfor inviterer Business Region MidtVest landmænd, landbrugsstuderende, landbrugsinteresserede og maskinstationsejere til demo og konference i Stauning Lufthavn mellem Ringkøbing og Skjern.

Arrangementet, der hedder Robotter til lands og i luften er gratis og finder sted 19. maj. Det er en del af Madmødet 2022 og kræver tilmelding.

Arrangørerne lover, at himlen vil være fyldt med droner over lufthavnen, og at der på lufthavnens marker vil suse avancerede robotter rundt og rydde ukrudt, sprøjte og slå græs.

Lufthavnen som teknologicenter

”Der er enorme perspektiver i implementeringen af robotter og droner i fremtidens fødevareproduktion. Det kan hjælpe med en langt mere effektiv og præcis drift af markerne, og samtidig bliver produktionen mindre belastende for klimaet,” påpeger Susanne Nors.

Også droner til landbruget vil blive demonstreret.

En af de virksomheder, som vil demonstrere deres robot og diskutere betydningen af de data, som robotten generer, er AgroIntelli.

”Robotter er ikke længere noget som kommer engang i fremtiden; de kører på marken i dag, og vi glæder os til at vise, hvordan de bringer værdi – både for den enkelte landmand og for vores miljø og samfundet,” siger direktøren for AgroIntelli, Ole Green.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere