Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Xiaomi 12: Fin, men ikke fantastisk

Den billigste i Xiaomis nye serie af topmobiler gør ikke helt nok for at overbevise os om at der er her, du skal lægge dine penge.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Xiaomi bejler i den grad til det nordiske marked. Nyeste charme-offensiv består i Xiaomi 12-serien. Det er smartphones, der til en fin pris giver det, man forventer af en topmobil i dagens marked. Læs vores test af topmodellen, Xiaomi 12 her:

https://www.altomdata.dk/xiaomi-12-pro-test-lysstaerke-billeder-og-lynhurtig-opladning/

Den billigste af de to nye skærer lidt på kameraspecs og batteriegenskaber for at ramme en pris på lige under 6000 kroner, men for de penge er der stadig temmelig meget at hente. I væsentlige aspekter har den, hvad der skal til for at kalde den en vaskeægte topmobil.

Førsteklasses skærm

Det gælder ikke mindst en Snapdragon 8 Gen 1-processor samt en 120 Hz Amoled-skærm med 2400 x 1080 pixel, 1100 nits lysstyrke, Dolby Vision , HDR 10+ og Gorilla Glass Victus som beskyttelse. En førsteklasses skærm, der leverer et billede, der giver de bedste kamp til stregen.

Skærmen måler beskedne 6,28”, og derfor er mobilen ret kompakt og nem at betjene med én hånd. Der er dog ikke skyggen af IP-certificering, så du kan ikke vide dig sikker på, om den klarer et større regnskyl eller en tur på en støvet festival.

Lysstærkt kamera

Hovedkameraet er det samme som i den dyrere Xiaomi 12 Pro: Et 50 MP-kamera baseret på en stor Sony-sensor, som er i stand til at trække imponerende meget lys ind. Der skal virkelig være mørkt, før man føler behov for at anvende Nat-tilstand, og i alle lysforhold leverer kameraet ret fine og skarpe resultater. De to øvrige kameraer, et 5 MP telemakro og et 13 MP ultravidvinkel leverer knap så imponerende præstationer og lider under manglen på optisk billedstabilisering. En stor mængde fine og kreative fotofunktioner er dog med til at trække oplevelsen i den rigtige retning.

Hurtig opladning

Batterikapaciteten er 4500 mAh, og mobilen klarer snildt et par dage på en opladning. Op til 67 W opladning understøttes. Det betyder, at mobilen er fuldt opladet på lidt under en halv time. 50 W trådløs opladning og 10 W omvendt trådløs opladning er også muligt. Alt i alt ganske glimrende for en mobil til denne pris, om end der er hård konkurrence fra både Motorola og OnePlus i det segment, så tjek også deres nye topmobiler, inden du beslutter dig.

Samlet vurdering: 4 stjerner

Pris: 5999 kroner