Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Acer Predator Triton 500: Forklædt som kontormaskine

Bag det halvkedelige kontordesign gemmer sig en gamer med imponerende kræfter.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ønsker du mulighed for at tage computeren med til et forretningsmøde uden at vække for megen opsigt, rammer den relativt lette Acer-model (2,45 kilo) en fornuftig balance mellem det seriøse og det overgearede.
I det ydre er den overvejende seriøs.

Der er godt nok lys i tasterne, som der skal være i en gamingmaskine med respekt for sig selv, men det kan nemt slås fra.

I det tilfælde har du et sæt diskrete sorte taster, som gør sig godt til både skrivearbejde og gaming.

Man har smidt en fingeraftrykslæser ind i touchpad’en, hvilket for så vidt er fint; vi havde dog hellere set den integreret i powerknappen.

Stærkt grafikkort

I sine specifikationer er den beslægtet med maskinerne fra Lenovo, Asus og Razer. Det er samme grafikkort. Ydelsen er derfor også i samme omegn, dog lander vi generelt lidt under de to konkurrenter. I OpenCL på Geek-bench 5 fik vi 121.382, mens vi i Firestrike fik 20.330 og i Time Spy 9158 på 3DMark. I Battlefild V når den 95+ fps. Rigtig glimrende, dog larmer maskinen en del, når den kommer op i omdrejninger.

Der er er anvendt en Core i7 af 11. generation, og den sikrer bundsolid cpu-ydelse med 1530 i single-core og 9124 i multi-core.

Batterilevetiden er fornuftig for en maskine som denne. Cirka halvanden time ved moderat brug, kan du forvente.

Som hos Asus får du 2 TB lynhurtig PCIe Gen4x4-baseret lager. Vi rammer imponerende 7405 MB/s i sekventiel læsehastighed og mere moderate 4192 MB/s i sekventiel skrivehastighed. Der er 32 GB DDR4-ram.

Lysstærk skærm

Der er Wi-Fi 6 (ikke E) og derudover et glimrende udvalg af tilslutninger, inklusive HDMI 2.1, Thunderbolt 4 og SD 7.0-kortlæser.

Skærmen er en lysstærk 16” ips-model med WQXGA-opløsning, og den suppleres af fine højttalere. I et relativt kompakt design og til en fornuftig pris formår Predator 500 SE at levere en gaming-oplevelsen, der er tæt på topniveau.