Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Lenovo Legion 7 16: Kvalitetsmaskine med dræberinstinkt

Den kontoragtige maskine er ikke i top på alle parametre, men leverer varen der, hvor det batter.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Selv når Lenovo går all in på gaming, ligner deres computere Lenovo-computere. Den sølvgrå farve, der klæder de fleste Lenovo-modeller, og de særlige taster, som udmærker Thinkpad-pc’erne, er ført videre til denne toptunede gamer-pc.

Den fremskudte bund bagtil samt kulørt lys i sider og i taster gør det dog klart, at der er tale om en Legion-maskine. Vi blev helt rundt på gulvet over den måde, lyset drønede frem og tilbage over tasterne, men det kan selvfølgelig justeres. Mere afgørende er, om man vil finde sig til rette med et tastatur, som er fremragende til skrivearbejde, men mangler lidt af den dybe vandring og mærkbare respons, som kendetegner klassiske gamingtastaturer.

Enorme grafikkræfter

På trods af computerens diskrete design, får man glæde af en stor 16” ips-skærm med 2560 x 1600 opløsning, 165 Hz opdatering og 400 nits. Den leverer et fremragende billede, og da Lenovo heller ikke har været nærig med grafikkomponenter, får man fuld glæde af dens egenskaber uanset, hvilket spil du fyrer op for. På grafik er den blandt de stærkeste i testen med en score på 11.006 i 3DMarks Time Spy-test og 28.090 i Firestrike. I OpenCl på Geekbench 5 præsterer den 132.276.

Lyden i de indbyggede højttalere er desuden flot, åben og distinkt.

Processorydelsen er ligeledes glimrende med 1551 i single-core og 8539 i multi-core i Geek-bench 5. Det er dog et stykke fra de bedste i testen. Til forskel fra stort set alle øvrige i testen er man heller ikke gået hele vejen på lagring og i hukommelse.

Der er anvendt PCI 3-baserede M.2 ssd’er, og det betyder, at hastigheden er cirka den halve af de hurtigste i testen. Vi målte 3588 MB/s i sekventiel læsning og 3263 MB/s i sekventiel skrivning. Absolut ikke ringe, det kán blot fås betydelig hurtigere i dag. Til gengæld får du dobbelt op på kapacitet. Der er nemlig to 1 TB ssd’er installeret, og det kan i virkeligheden vise sig at være mere værd, end den ydelse der mangler.

Rigeligt for de fleste

Arbejdshukommelsen er DDR4-baseret, og derfor er vi heller ikke højere end 3200 MHz.

Batterilevetiden er overraskende god. Her nåede vi et par timer i streg ved aktiv brug. Støjniveauet er også acceptabelt.

På tilslutninger er vi heller ikke med på det allernyeste. Medmindre man har det sjældne tilbehør, der understøtter Wi-FI 6E eller USB 3.2 Gen2x2, vil man dog ikke lægge mærke til manglerne.

Lenovo Legion 7 16 er ikke helt så veludrustet som andre maskiner i testen, men den er helt med fremme på grafisk ydelse og vil kunne tilfredsstille langt de fleste gamere.