Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu skal kunstig intelligens forudsige og rette fejl i computernetværk

Netværksproducenten Cisco hævder at have en teknologi, som både kan finde og fikse netværksfejl automatisk.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det har taget to års forskning og udvikling, men nu er netværksgiganten Cisco klar med en ny analyse-teknologi, der skal kunne forudsige netværksfejl, før de sker.

Teknologien skulle endda kunne løse problemerne selv, når dens kunstige intelliegns er blevet integreret og trænet godt nok.

Ifølge Cisco er den største udfordring for it-afdelinger at skulle reagere på forstyrrelser i netværket. Selskabet mener, at analyser, der kan forudsige, hvad der vil ske på nettet koblet med enorme mængder af historiske data, er en potentiel løsning.

Ifølge mediet The Register benytter Ciscos nyeste algoritme flere forskellige machine learning-modeller. De skulle også bruge flere forskellige avancerede statistiske modeller, samt neurale netværk.

Ingen blinde punkter

Netværksspecialisten oplyser dog ikke nærmere om, hvilke produkter den nye AI-problemknuser vil komme sammen med. Indtil videre nøjes selskabet med at oplyse, at den vil blive en del af en lang række produkter og tjenester i løbet af det næste par år.

Cisco tør dog slå fast, at man har store forventninger til produktet. Cisco hævder blandt andet, at teknologien ikke har nogen blinde punkter eller begrænsninger, når det kommer til, hvad den kan se eller overvåge.

Den skulle blandt andet kunne bruge telemetri fra applikationer, log-hændelser og topologi. Herudover skulle Cisco have en række andre teknologier, der kan levere data til modellen.

Den nye AI vil, ifølge Cisco, kunne bidrage med anbefalinger til administratorer – såsom at omdirigere trafikken. Den skulle være i stand til at udføre handlinger og opgaver automatisk, herunder at ændre på quality of service, konfigureringer og flere andre ting. Cisco forklarer dog, at der er sat begrænsninger på, hvad den kan gøre uden forudgående godkendelse fra en it-ansvarlig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere