Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu skal kunstig intelligens forudsige og rette fejl i computernetværk

Netværksproducenten Cisco hævder at have en teknologi, som både kan finde og fikse netværksfejl automatisk.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det har taget to års forskning og udvikling, men nu er netværksgiganten Cisco klar med en ny analyse-teknologi, der skal kunne forudsige netværksfejl, før de sker.

Teknologien skulle endda kunne løse problemerne selv, når dens kunstige intelliegns er blevet integreret og trænet godt nok.

Ifølge Cisco er den største udfordring for it-afdelinger at skulle reagere på forstyrrelser i netværket. Selskabet mener, at analyser, der kan forudsige, hvad der vil ske på nettet koblet med enorme mængder af historiske data, er en potentiel løsning.

Ifølge mediet The Register benytter Ciscos nyeste algoritme flere forskellige machine learning-modeller. De skulle også bruge flere forskellige avancerede statistiske modeller, samt neurale netværk.

Ingen blinde punkter

Netværksspecialisten oplyser dog ikke nærmere om, hvilke produkter den nye AI-problemknuser vil komme sammen med. Indtil videre nøjes selskabet med at oplyse, at den vil blive en del af en lang række produkter og tjenester i løbet af det næste par år.

Cisco tør dog slå fast, at man har store forventninger til produktet. Cisco hævder blandt andet, at teknologien ikke har nogen blinde punkter eller begrænsninger, når det kommer til, hvad den kan se eller overvåge.

Den skulle blandt andet kunne bruge telemetri fra applikationer, log-hændelser og topologi. Herudover skulle Cisco have en række andre teknologier, der kan levere data til modellen.

Den nye AI vil, ifølge Cisco, kunne bidrage med anbefalinger til administratorer – såsom at omdirigere trafikken. Den skulle være i stand til at udføre handlinger og opgaver automatisk, herunder at ændre på quality of service, konfigureringer og flere andre ting. Cisco forklarer dog, at der er sat begrænsninger på, hvad den kan gøre uden forudgående godkendelse fra en it-ansvarlig.
IT-JOB

Saab Danmark A/S

Infrastructure Architect

Dynamicweb Software A/S

Marketing Intern (DK)

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Coordinator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere