Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Panasonic TX-55JX940E: Fantastiske farver

I de rette hænder har LED-teknologien meget at byde på. Det beviser Panasonic med dette tv.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er testens eneste rendyrkede LED-model, og selvom det måske ikke lyder så prangende som OLED eller QLED, så tag ikke fejl. Panasonic ved som få andre, hvordan man fletter et gedigent tv sammen.

Nemt at komme i gang

Tv’et er næsten lige så tyndt og let som OLED-tv’erne i testen. Det er lidt plastikagtigt, men ganske nydeligt at se på og dejlig nemt at stille op med de to ben, der blot stikkes op i bunden af skærmen.

Panasonic anvender sit eget styresystem, my Home Screen 6.0, som kan virke lidt mere gammeldags i sin opbygning og ikke altid er helt logisk at navigere i, men når man først lærer det at kende, sætter man pris på det relativt simple styresystem, som kører dejligt smidigt og byder på et fornuftigt udvalg af apps og tjenester.

Fantastiske farver

Ønsker du yderligere indhold på skærmen, er der gode muligheder for at koble det på med HDMI 2.1, og der er ligeledes eARC, så du kan få det fulde ud af din soundbar.

Panasonic har ført sin bedste billedmotor ned i denne mellemklassemodel og drysset gavmildt ud af HDR-standarder, herunder Dolby Vision IQ, der optimerer indholdet til rummets lysforhold. Det betyder, at du ofte slipper for at rode med kringlede billedindstillinger.

Der er dog mulighed for at aktivere Film Maker Mode, som leverer en forrygende tekstur i farverne, og er du til gaming, kan du vælge Game Mode Extreme, der aktiverer VRR, HFR og AMD Freesync Premium. Tv’et leverer et herligt farvestærkt billede, der nærmest brager ud af skærmen med sin høje lysstyrke.

Der er ikke helt samme kontrast og sortniveau som i OLED-tv’erne, men det er et engagerende og betagende billede, der vrides ud af skærmen, og netop i kraft af den højere lysstyrke og de stærkere farver, vil det være tv, du kan nyde i meget forskellige scenarier, både om dagen, når rummet er lyst og om aftenen, når det er mørkt.

Stor surround

Lyden er også ganske udmærket. De to 15 watts-højttalere får hjælp af Dolby Atmos-teknologi og leverer flot underlægning til de fine billeder på skærmen.

Der er ikke meget bund i lyden, men surroundoplevelsen er til gengæld yderst overbevisende. En soundbar vil dog være en opgradering, der er værd at overveje, for at få det dybe register med.

Som en samlet pakke er det et tv, der stort set i alle situationer og til enhver type indhold leverer fremragende oplevelser og derfor blandt de stærkeste allroundere i testen. For dem af os, der ofte ser tv i lyse omgivelser, kan det være et bedre valg end et af OLED-tv’erne, der har deres styrke i mere afdæmpede miljøer.