Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: MSI Delta 15 A5EFK-025NEU: Meget gaming for pengene

Alle sejl er sat til for at klemme maksimal power ind i denne budgetvenlige maskine.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

17.000 kroner er ikke håndører, men snakker vi gaming af den kaliber, vi her har med at gøre, er det sjældent, man kommer langt for de penge. Delta 15 beviser, at dette ikke er en regel, vi kan tage for givet.

Solid grafikydelse

Der ér ikke helt de samme kræfter som i testens dyreste maskine. Som den eneste maskine kører Delta 15 med Radeon RX 6700M-grafikkort. Vi rammer moderate 74.253 i OpenCL på Geekbench 5, men i Time Spy og Firestrike på 3DMark er vi oppe på henholdvis 8164 og 19.335.

Det er en smule mere end RTX 3070-maskinen fra HP. Det er muligt at klemme 75+ fps ud af Battlefield V, hvilket er svært at klage over.

AMD-processoren yder også glimrende. Vi er oppe på 1489 i single-core og 8474 i multi-core. Diskydelsen er desværre ret sløj. Vi er nede på 2244 MB/s i sekventiel læsehastighed og 1927 MB/s i sekventiel skrivehastighed.

Det er tal, vi forventer af kedelige comsumer-pc’er, ikke en gamer som denne. Der er kun 16 GB DDR4-ram til rådighed. Det er dog forventeligt i prisklassen. Til gengæld er der en lynhurtig USB 3.2 Gen2x2 port, Wi-Fi 6E, og en ret utrolig batteritid på næsten fire timers aktivt brug.

Ikke uden kompromisser

Den gode batteritid har noget med skærmen at gøre. Vi er nede på 15,6” – det mindste i testen, dog en pænt stor skærm målt op mod almindelige bærbare. Den har beskeden full HD-opløsning, men en opdateringshastighed på 240 Hz. Oplevelsen er glimrende. Lyden i maskinen er bundfattig, men distinkt og med relativt stor vidde.

Maskinen er blandt de mest støjende, men det svageste punkt er tastaturet, som med slappe gummitaster ikke har den håndfaste respons som konkurrenterne. Det er ikke en maskine uden kompromisser, men til prisen er det svært at klage.