Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Xiaomi indgår kamera-samarbejde med Leica

Den første smartphone, der er udviklet i fællesskab af de to virksomheder, lanceres i juli i år.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Huawei havde stor succes med deres samarbejde med Leica, som var med til at hæve deres P-serie af mobiler op i den tunge liga af smartphones, takket være kameraer, der på den tid satte barren for, hvad der kunne opnås i en mobiltelefon. Om det var Leicas fortjeneste eller blot snedig kinesisk kameraudvikling er ikke til at sige, men i hvert fald forsøger en anden kinesiske mobilgigant nu at gøre dem kunsten efter.

Vil løfte barren for kameratelefoner

Xiaomi har netop annonceret et stort samarbejde med Leica. Målet at hæve standarden for kameraer i smartphones. I pressemeddelelsen lyder det:

"Xiaomi fokuserer på at skabe den ultimative brugeroplevelse og har altid haft et ønske om at udforske mulighederne for udviklingen af smartphonefotografering. Xiaomi og Leica deler samme mål og idéer og værdsætter hinandens kompetencer og industrier. Dette samarbejde giver et stærkt løft til Xiaomi’s strategi inden for kameratelefoner. Under samarbejdet, fra optisk design til forbedring af æstetik, har begge parter oplevet en fusion, der virkelig giver mening.” udtaler Lei Jun, grundlægger, formand og administrerende direktør for Xiaomi Group.

"Det er en ære at kunne annoncere dette langsigtede strategiske samarbejde med Xiaomi i dag. Leica og Xiaomi er begge globale premiumbrands, og i løbet af denne samarbejdsproces har begge parter succesfuldt arbejdet om at løfte barren for kameratelefoner. ”Vi vil give forbrugerne en kameratelefon, der har enestående billedkvalitet, klassisk Leica æstetik og ubegrænset kreativitet. Sammen skal vi hæve standarden for, hvordan man tager billeder med en smartphone.” tilføjer Matthias Harsch, administrerende direktør af Leica Camera AG.

Det første produkt af samarbejdet kommer vi til at se allerede i juli.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere