Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stor nyhed i Microsoft Teams – nedbryder barriererne mellem virksomheder

Microsoft er tæt på at indføre en ny funktion på samarbejdsplatformen Teams. Den vil gøre det muligt for kunder og partnere at kommunikere på en måde, de ikke tidligere har kunnet.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I løbet af juli får samarbejdsværktøjet Microsoft Teams en helt ny funktion, som vil knytte virksomheder og deres partnere eller kunder tættere til hinanden, oplyser Microsoft.

Teams Connect hedder nyheden, der blev vist i en begrænset preview i marts. Den gør det i korthed muligt at dele kanaler i Microsoft Teams på tværs af flere organisationer.

Med den nye funktion kan folk samarbejde problemfrit i det samme digitale miljø, selvom de for eksempel ikke er ansat i det samme firma. Man kan med andre ord skabe samarbejdskanaler i Teams på en måde, der ikke tidligere har været muligt.

Sådan fungerer det i praksis

Kunder, partnere, leverandører eller andre uden for en organisation kan med Teams Connect udnytte alle de samarbejdsmuligheder, som Microsoft Teams samler: ikke mindst mødefunktionerne, men også chat, samarbejde om apps, deling af dokumenter i realtid osv.

Hvordan kommer Teams Connect til at fungere i praksis? Ifølge Microsoft vil det være sådan, at når du opretter en ny kanal, vil det kunne ske med en ny kanaltype, en delt kanal, hvortil man kan invitere både enkeltpersoner eller hele teams. Det kan være fra så mange eksterne organisationer, som har behov for.

Den inviterende organisation kan samtidig kontrollere, i hvilket omfang interne og eksterne brugere får adgang til data og information gennem Teams Connect.

Microsoft vil også løbende styrke Teams-platformen ved at inkorporere flere tredjeparts-apps, således at Teams efterhånden bliver til et samarbejdsværktøj, hvor man kan ordne en lang række opgaver i en gruppe, hvad enten den udelukkende består af en organisations egne medarbejder eller også omfatter personer fra andre virksomheder, institutioner eller branchefællesskaber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere