Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stor nyhed i Microsoft Teams – nedbryder barriererne mellem virksomheder

Microsoft er tæt på at indføre en ny funktion på samarbejdsplatformen Teams. Den vil gøre det muligt for kunder og partnere at kommunikere på en måde, de ikke tidligere har kunnet.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I løbet af juli får samarbejdsværktøjet Microsoft Teams en helt ny funktion, som vil knytte virksomheder og deres partnere eller kunder tættere til hinanden, oplyser Microsoft.

Teams Connect hedder nyheden, der blev vist i en begrænset preview i marts. Den gør det i korthed muligt at dele kanaler i Microsoft Teams på tværs af flere organisationer.

Med den nye funktion kan folk samarbejde problemfrit i det samme digitale miljø, selvom de for eksempel ikke er ansat i det samme firma. Man kan med andre ord skabe samarbejdskanaler i Teams på en måde, der ikke tidligere har været muligt.

Sådan fungerer det i praksis

Kunder, partnere, leverandører eller andre uden for en organisation kan med Teams Connect udnytte alle de samarbejdsmuligheder, som Microsoft Teams samler: ikke mindst mødefunktionerne, men også chat, samarbejde om apps, deling af dokumenter i realtid osv.

Hvordan kommer Teams Connect til at fungere i praksis? Ifølge Microsoft vil det være sådan, at når du opretter en ny kanal, vil det kunne ske med en ny kanaltype, en delt kanal, hvortil man kan invitere både enkeltpersoner eller hele teams. Det kan være fra så mange eksterne organisationer, som har behov for.

Den inviterende organisation kan samtidig kontrollere, i hvilket omfang interne og eksterne brugere får adgang til data og information gennem Teams Connect.

Microsoft vil også løbende styrke Teams-platformen ved at inkorporere flere tredjeparts-apps, således at Teams efterhånden bliver til et samarbejdsværktøj, hvor man kan ordne en lang række opgaver i en gruppe, hvad enten den udelukkende består af en organisations egne medarbejder eller også omfatter personer fra andre virksomheder, institutioner eller branchefællesskaber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere