Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Polestar 3 kommer i oktober: Får lang rækkevidde og autopilot

Den elektriske SUV får verdenspremiere i oktober 2022. Polestar 3 er den første SUV fra Polestar og vil på sigt tilbyde en autopilot-funktion til motorvejskørsel.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

SUV'er er en af de meste populære biltyper for tiden og snart vil man kunne få en Model med Polestar-logo.

Den svenske bilbrand har netop annonceret at Polestar 3, som bliver producentens første SUV, kommer i oktober 2022.

“Polestar 3 er en SUV lavet til den elektriske tidsalder. Det er en stor high-end og luksuriøs elbil, hvis stærke brand identitet udvider vores eget design”, siger Thomas Ingenlath, administrerende direktør i Polestar. “Med denne bil bringer vi 'sport' tilbage i SUV'en, hvilket er tro mod vores performance-rødder”.

Han tilføjer: “Det er en stor milepæl for vores virksomhed, og noget der sætter yderligere skub i vores vækstrejse og skriver os ind i et nyt kapitel”.

God rækkevidde og autopilot

Polestar 3 vil ved lanceringen komme med en dual-motor drivlinje og et stort batteri, og med en planlagt rækkevidde på op til 600 km (WLTP).

Polestar 3 vil på sigt tilbyde en autopilot-funktion til motorvejskørsel ved hjælp af branchens førende LiDAR-censors fra Luminar samt centraliseret computerkraft fra NVIDIA.

I forbindelse med annonceringen af den globale lancering bliver der offentliggjort en ny film samt billeder af bilen. Kunder kan forvente at bestille en Polestar 3 på lanceringsdagen, og produktionen af bilen forventes at gå i gang i starten af 2023. Polestar 3 vil blive produceret i USA og Kina.

Polestar planlægger at lancere en ny bil hvert år i de næste tre år, og Polestar 3 er den første i rækken. Polestars målsætning er at øge deres tilstedeværelse til mindst 30 globale markeder inden udgangen af 2023. Dette understøtter samtidig Polestars planer om at tidoble væksten globalt fra ca. 29.000 biler i 2021 til ca. 290.000 biler ved udgangen af 2025.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere