Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Worx Landroid L800: Et godt valg til de fleste haver

I forhold til testens topmodeller er denne L800 markant billigere, men har fine funktioner.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Her befinder vi os i en helt anden priskategori end med testmodellerne fra Robomow og Cub Cadet. Worx-maskinen er da heller ikke egnet til plæner af samme størrelse som de to testrivaler. Med en anbefalet plænestørrelse på 800 kvadratmeter vil Worx Landroid L800 dog kunne håndtere de fleste villahaver uden problemer.

Der er et hjul og en sort/hvid LCD-skærm til betjening på toppen af robotten og derudover rig mulighed for kontrol via mobilapp. Tilkobling kan ske ikke bare med Bluetooth men også med Wi-Fi, så du kan holde kontakt til robotten og følge dens fremskridt – eller dens problemer – uanset om du er ude, inde eller langt væk fra matriklen.

Der er mulighed for at angive forskellige oplysninger om din plæne som jordtype, græstype mm. for at opnå den optimale klipning. Plænestørrelsen kan du også angive, og er du i tvivl, er der en smart AR-funktion til at måle plænen op.

Klipper kanttråden

Landroid L800 bruger ikke samme metode med at følge kanttråden som de to modeller fra Cub Cadet og Robomow. Den kaster sig bare ud i det og går løs på plænen. Klippevidden er under det halve af de to rivalers, og spændvidden i græshøjde mere begrænset med 30-60 mm. Den egner sig heller ikke til hældninger større end 35 procent.

Helt så fleksibel som de andre er den således ikke, og den har heller ikke samme styrke og vedholdenhed.

Adskilige gange måtte vi hjælpe L800 ud af situationer, hvor den var kørt fast i det ret lange forårsgræs. Men når græsset først er fintrimmet, er det slut med den slags problemer.

https://www.altomdata.dk/skraeddersy-din-landroid/

Kanterne barberer den på nydelig vis, så der ikke er behov for at supplere med kantklipper, efter robotten har kørt.

Man skal dog virkelig være nøje med at få lagt kanttråden fladt ned på jorden, endda helst grave den ned, for Landroid L800 er nådesløs over for den tynde wire. Stikker den op, klipper robotten den over. Det skete under testen, selvom de andre deltagere forinden havde kørt på plænen uden problemer.

Batteriet er hurtigt drænet. Du får maksimalt en time på en opladning, ofte mindre. Til gengæld sker opladningen imponerende hurtigt, så robotten er rullende igen.

Skåner pindsvin

Hvad Worx-maskinen ikke har i ydelse, har den til gengæld i smarte features, sjove og praktiske funktioner og udvidelsesmuligheder.

”Festtilstand” kan suspendere den faste køreplan, når du har gæster på plænen. ”Red pindsvin” skåner de kære kræ ved ikke at køre, når de er ude om natten, og så sikrer en IPX4-certificering samtidig, at du trygt kan spule maskinen med haveslangen.