Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Der mangler ladestandere i Danmark - se her, hvor manglen er størst

Der mangler ladestandere i Danmark. Men hvor bør man koncentrere indsatsen for at få dækket Danmark bedst muligt ind. De Danske Bilimportører har sammen med Danmarks Statistik udarbejdet et interaktivt kort der viser, hvor efterspørgslen er størst.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vejen til en dækkende ladeinfrastruktur går gennem kommunerne. Og med ny lovgivning i ryggen, har landets kommuner nu fået mulighed for at lave udbud på ladestandere på offentlig vej via den såkaldte AFI-lov, som trådte i kraft den 6. april 2022.

Det er afgørende, at kommunerne overvejer, hvor det geografisk er bedst at placere ladestanderne. De Danske Bilimportører har sammen med Danmarks Statistik udarbejdet et interaktivt kort der viser, hvor efterspørgslen er størst:

”Vi ved, at danskerne gerne vil en grønnere transportform, men vi ved også, at manglen på ladestandere afholder mange danskere fra at vælge elektrisk, når der skal handles ny bil. Det er derfor afgørende, at der på tværs af landet bliver bedre adgang til opladning, hvis vi for alvor skal have den grønne omstilling til at rulle”, siger Mads Rørvig, adm. direktør i Den Danske Bilimportører.

Her bor de kommende elbilsejere

Det interaktive kort viser hvor kommunerne bør tilrettelægge deres fremtidige udbud for ladeinfrastruktur. Kortet er udarbejdet på baggrund af tre parametre om boligtype, bilejerskab og indkomst. Kortet viser de familier med bil, der bor i boligtyper som ikke nødvendigvis har mulighed for egen ladeboks samt har en indkomst i den højere ende.

”En velfungerende infrastruktur på ladeområdet er en forudsætning for grøn omstilling. Jeg håber, at det interaktive kort vil være inspiration for landets kommuner til, hvor de skal fokusere deres kommende udbud", siger Mads Rørvig.

Se kortet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere