Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: JBL Quantum Stream: Prisvenlig mikrofon til streameren

Trods et par særheder i betjeningen er Quantum Stream en fin mikrofon, som til fornuftig pris giver en markant opgradering af stemmeoptagelser.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Når du optager podcasts eller YouTube-videoer, dur det ikke med den indbyggede mikrofon i dit headset eller i din pc. Den kan lige gå an til video-opkald og telefonsamtaler, men skal din stemme stå med sin fulde klang og et nærvær, så lytteren føler sig inddraget, skal der en rigtig mikrofon til. Den behøver dog ikke være hundedyr eller kompliceret at håndtere. Med Quantum Stream har JBL skabt en USB-mikrofon – deres første – som både i pris, betjening og størrelse er overkommelig.

Mikrofonen er kompakt og vejer ikke meget, så den er let at tage med. Den er af plast, hvilket giver en lidt billig fornemmelse, men den står sikkert og stabilt på en fod af metal, der har kuglearm, så mikrofonen kan drejes i alle vinkler. Mikrofonen kan skrues af foden og har standard monteringshul, så den kan skrues på et bredt udvalg af stativer. I bunden af mikrofonen er der udgang til hovedtelefon, så man kan koble et kablet headset til computeren den vej.

Flere mønstre

På toppen af mikrofonen er der en knap til at mute og unmute lyden, og ind mod brugeren er en drejeknap, som mærkeligt nok ikke styrer mikrofonens lydniveau, men det tilkoblede headset.

Et tryk på denne knap skifter mellem kardoid og omnidirektionel optagemønster.

De to forskellige mønstre gør, at du kan rette optagelsen direkte mod din egen stemme eller ud i hele rummet.

Det første er ideelt til eksempelvis podcast, det andet til online-konferencen, hvor der er flere deltagere i et lokale.

Flot nærvær

Lydkvaliteten kan man ikke klage over. Der er flot nærvær i stemmeoptagelser og et minimum af støj.

I bunden af mikrofonen er lys, som viser mikrofonens tilstand. Det kan dæmpes eller slås fra i det brugervenlige QuantumEngine-program, som også giver adgang til en række andre indstillinger.

Trods et par særheder i betjeningen er Quantum Stream således en ret fin mikrofon til en pris, der gør den til en overkommelig investering for alle, der ønsker en markant opgradering af stemmeoptagelser.

Pris: 799 kroner

Samlet vurdering: 4/6 stjerner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere