Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lenovo lancerer kompakt arbejdsstation med stor power

Lenovos nye ThinkStation P360 Ultra fylder det halve af en traditionel workstation, men rummer regnekraft nok til at løse selv de tungeste opgaver.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Kabinettet har et rumfang på mindre end fire liter, men det betyder bestemt ikke, at der er gået på kompromis med ydeevnen. Lenovos nye ThinkStation P360 Ultra er en revolution på markedet for workstations. På trods af at være godt halvt så stor som tidligere små workstations yder den med sin 12. generations Intel Core-processor og op til Nvidia RTX A5000-GPU på samme niveau som en klassisk tower-model.

Foruden processorerne kan den udstyres med op til 128 GB DDR5-hukommelse, op til 8 TB M.2-lagring og understøttelse af op til otte skærme. For at kunne gøre det på så begrænset plads har Lenovo, som de første i markedet, designet et dobbeltsidet bundkort sammen med Intel, der som noget helt nyt er placeret i midten af kabinettet. Det giver øget luftgennemstrømning til processorerne og maksimal pladseffektivitet ved konfigurering.

Dermed er den – som andre workstations – ideel til helt tunge opgaver som CAD- og BIM-applikationer, som blandt andet bliver brugt af ingeniører

Klimakompenseret computer

ThinkStation P360 Ultra er markedets eneste desktop med dobbelt onboard ethernet og Thunderbolt 4-porte, der giver maksimal fleksibilitet, hvis arbejdsstationerne skal indgå i et større komplekst system.

ThinkStation P360 Ultra er fuldt ISV-certificeret og klimakompenseret gennem Lenovos CO2 Offset Service klimaprogram. Ligesom flere af Lenovos senest lancerede ThinkPads består ThinkStation P360 Ultra af en lang række genbrugsmaterialer. Blandt andet 90 procent genbrugspap og skum i emballagen samt 26,5 % genbrugsplast (PCC) i kabinettet.

Priser og tilgængelighed

ThinkStation P360 Ultra kommer på markedet til august/september, og priserne starter fra 13.995 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere