Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Polestars elektriske sportsvogn har 884 hestekræfter

Polestar 5 er en elektrisk 4-dørs performance GT med tydelige sportsbil-referencer og står produktmæssigt på skuldrene af konceptbilen Polestar Precept, der blev vist frem første gang i 2020.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Polestar 5 bliver en fantastisk 4-dørs GT. Bilens platform kombinerer egenskaber fra lydsvage performancebiler med moderne teknologi, der gør det muligt at sende letvægts-chassis-teknologi i masseproduktion,” siger Pete Allen, Head of Polestar R&D i Storbritannien.

Det britiske Polestar-team har grebet muligheden for at arbejde med en ny mekanisk platform til at designe og udvikle en unik undervogn i bonded aluminium, som er en vigtig faktor for at skabe bilens dynamiske signatur, der giver en køreoplevelse, der er lige så ønskværdig som designet.

Dobbeltmotor og masser af heste

I Sverige er udviklingen af en ny elektrisk drivlinje i topklasse lige nu i fuld gang. En ny elektrisk motor bagved vil give en bedre effekt sammen med en 800 volt-arkitektur. Kombineret med en elmotor med høj effekt foran skal drivlinjen med dobbeltmotor levere over 650 kW (884 hp) og 900 Nm.

Jörg Brandscheid, Polestars CTO og leder af R&D siger: "Den nye drivlinje, som vi arbejder på, vil sætte et nyt sammenligningsgrundlag for vores high-performance biler. Kombinationen af en stærk elmotorteknik og letvægts-platformsteknologi fører til nogle helt fantastiske biler.”

Kommer om to år

Polestar 5 vil køre op ad den ikoniske Goodwood-bakke to gange dagligt under under festivalen i "First Glance"-gruppen. Bilen lanceres efter planen i 2024 og bliver derfor den tredje af tre nye elbiler, som Polestar forventer at lancere i løbet af de kommende tre år, og som kommer til at følge efter de elektriske SUV'er Polestar 3 og Polestar 4.

Polestars YouTube-dokumentarserie viser, hvordan virksomheden omdanner konceptbilen Precept til Polestar 5 i produktionen med langt flere detaljer, end der normalt afsløres under et bilprojekt.

Thomas Ingenlath, Polestars administrerende direktør, kommenterer: "Polestar 5 er et projekt, der definerer virksomheden. Dens progressive design og avancerede teknik sætter tonen for Polestars fremtid. Vi har store talenter om bord, som gør det muligt for os at skabe ikoniske elbiler."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere