Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Polestars elektriske sportsvogn har 884 hestekræfter

Polestar 5 er en elektrisk 4-dørs performance GT med tydelige sportsbil-referencer og står produktmæssigt på skuldrene af konceptbilen Polestar Precept, der blev vist frem første gang i 2020.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Polestar 5 bliver en fantastisk 4-dørs GT. Bilens platform kombinerer egenskaber fra lydsvage performancebiler med moderne teknologi, der gør det muligt at sende letvægts-chassis-teknologi i masseproduktion,” siger Pete Allen, Head of Polestar R&D i Storbritannien.

Det britiske Polestar-team har grebet muligheden for at arbejde med en ny mekanisk platform til at designe og udvikle en unik undervogn i bonded aluminium, som er en vigtig faktor for at skabe bilens dynamiske signatur, der giver en køreoplevelse, der er lige så ønskværdig som designet.

Dobbeltmotor og masser af heste

I Sverige er udviklingen af en ny elektrisk drivlinje i topklasse lige nu i fuld gang. En ny elektrisk motor bagved vil give en bedre effekt sammen med en 800 volt-arkitektur. Kombineret med en elmotor med høj effekt foran skal drivlinjen med dobbeltmotor levere over 650 kW (884 hp) og 900 Nm.

Jörg Brandscheid, Polestars CTO og leder af R&D siger: "Den nye drivlinje, som vi arbejder på, vil sætte et nyt sammenligningsgrundlag for vores high-performance biler. Kombinationen af en stærk elmotorteknik og letvægts-platformsteknologi fører til nogle helt fantastiske biler.”

Kommer om to år

Polestar 5 vil køre op ad den ikoniske Goodwood-bakke to gange dagligt under under festivalen i "First Glance"-gruppen. Bilen lanceres efter planen i 2024 og bliver derfor den tredje af tre nye elbiler, som Polestar forventer at lancere i løbet af de kommende tre år, og som kommer til at følge efter de elektriske SUV'er Polestar 3 og Polestar 4.

Polestars YouTube-dokumentarserie viser, hvordan virksomheden omdanner konceptbilen Precept til Polestar 5 i produktionen med langt flere detaljer, end der normalt afsløres under et bilprojekt.

Thomas Ingenlath, Polestars administrerende direktør, kommenterer: "Polestar 5 er et projekt, der definerer virksomheden. Dens progressive design og avancerede teknik sætter tonen for Polestars fremtid. Vi har store talenter om bord, som gør det muligt for os at skabe ikoniske elbiler."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere