Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kom godt i gang med en rack-NAS – denne er prisvenlig, basal og kompakt

Små virksomheder med en overfyldt rackinstallation skulle kunne få plads til denne kompakte NAS fra Qnap, der ikke fylder meget, men alligevel har fire båse.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvilken rackmonteret NAS skal man begynde med i en virksomhed med ikke alt for voldsomme lagringsbehov? Den nye Qnap US-435XeU er et godt bud. Den er kompakt og prisvenlig og fungerer godt i et rack, hvor man vil undgå at bidrage til yderligere kabelrod.

Processoren i denne serie af NAS'er fra Qnap er alle hidtil leveret fra den amerikanske processorproduvent Marvell. Også her er et medlem af den ARMv8-baserede cpu-familie "hjernen" i installationen, nemlig en Marvell Octeon TX2 CN9131 quad-core 2,2 GHz.

Kabinettet er i 1U-størrelse

NAS'en har et 1U-kabinet og tilbyder dobbelte 10 GbE- og dobbelte 2,5 GbE-porte samt to M.2 PCIe Gen 3 NVMe ssd-slots.

"TS-435XeU NAS med lille dybde opfylder forretningsbehovet for høj ydeevne og effektiv udnyttelse af pladsen," siger Jason Hsu, produktchef hos QNAP, og tilføjer:

"Med højhastigheds 2,5 GbE, 10 GbE og M.2 NVMe ssd-slots leverer TS-435XeU en førsteklasses-oplevelse sammenlignet med andre NAS’er i samme prisklasse og leverer en allround pålidelig NAS-løsning til kvalitets-it-effektivitet og datalagring."

Fire båse til harddiske

TS-435XeU har fire 3,5-tommers SATA-drevbåse og 4 GB DDR4-hukommelse som standard (kan udvides til 32 GB).

Med de to M.2 NVMe ssd-slots kan brugere installere ssd'er (skal tilkøbes) i TS-435XeU og aktivere caching for at øge programydeevne og reducere latenstid eller bruge Qtier auto-tiering til at maksimere lagerudnyttelse og effektivitet.

Bagsiden afslører blandt andet dobbelte 10 GbE- og dobbelte 2,5 GbE-porte. Bagsiden afslører blandt andet dobbelte 10 GbE- og dobbelte 2,5 GbE-porte.

Som ved andre Qnap-NAS'er siker blokbaserede snapshots beskyttelse af data, så de ikke går tabt, og man kan omgående gendanne efter for eksempel ransomwareangreb.

TS-435XeU har igen ligesom mange andre Qnap-NAS'er et indbygget App Center, hvor der er apps med mange funktioner, for eksempel til at hoste containere, implementere en cloudlagergateway, implementere et professionelt videoovervågningssystem og andre formål.

Prisen er cirka 5500 kroner ekskl. moms.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere