Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stor opdatering på vej til Android-tablets – nu kan du trække og slippe indhold

Googles opdatering Android 12L skal puste liv i interessen for Android-tablets. Blandt andet får Android OS funktioner som træk-og-slip og deling af indhold og links på tværs.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De fleste kender Google-apps såsom Docs, Drev og Sheets, men hidtil har de færreste brugt dem på en tablet. Det vil Google nu gøre noget ved – med en række nye funktioner.

Funktionerne rulles ud med opdateringen Android 12L, som blev annonceret tidligere i år. Med Android 12L ønsker Google at give især Apples succesrige iPad kamp til stregen på tablet-markedet.

Nemmere brug med fingrene

Modsat brug i Chrome-browseren og på computere har Googles apps aldrig fået den store succes på tablets med Android OS. Især har brugerne haft svært ved, modsat med mus og tastatur, at bruge fingrene til at vælge, klippe og dele indhold.

Med blandt andet nye træk-og-slip-funktioner i Android 12L håber Google at komme brugerne i møde. For eksempel kan brugere tage tekst fra Chrome eller Sheets og slippe den direkte ind i et eksisterende dokument eller regneark. Brugere kan endda uploade links til Drev-filer ved blot at trække og slippe dem.

Del på tværs af skærmen

Det bliver også muligt at dele skærmen på en Android-tablet i to og herfra med fingeren trække indhold på tværs af de åbne vinduer. Det kan være billeder, links eller tekstbidder.

Den delte skærm-tilstand gør også, at to Drev-vinduer kan åbnes side om side. Brugeren skal blot vælge menuen med tre prikker, vælge Drev-filen og trykke på ”Åbn i nyt vindue”.

Brugerne får adgang til oplysninger fra andre Drev-filer uden at skulle klikke ind og ud af forskellige faner.

Flere genveje på tastaturet

Er du en af dem, som anvender mus og tastatur med din tablet, har Google også tænkt på dig. Opdateringen Android 12L indeholder nemlig også nye tastaturgenveje for nemt at kunne vælge, klippe, indsætte indhold samt fortryde handlingen.

Dermed bliver det muligt at bruge og navigere rundt i for eksempel Drev, Docs og Sheets uden at skulle fjerne hænderne fra tastaturet.

De nye opdateringer vil blive udrullet til Android-tablets i løbet af det næste par uger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere