Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stor opdatering på vej til Android-tablets – nu kan du trække og slippe indhold

Googles opdatering Android 12L skal puste liv i interessen for Android-tablets. Blandt andet får Android OS funktioner som træk-og-slip og deling af indhold og links på tværs.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De fleste kender Google-apps såsom Docs, Drev og Sheets, men hidtil har de færreste brugt dem på en tablet. Det vil Google nu gøre noget ved – med en række nye funktioner.

Funktionerne rulles ud med opdateringen Android 12L, som blev annonceret tidligere i år. Med Android 12L ønsker Google at give især Apples succesrige iPad kamp til stregen på tablet-markedet.

Nemmere brug med fingrene

Modsat brug i Chrome-browseren og på computere har Googles apps aldrig fået den store succes på tablets med Android OS. Især har brugerne haft svært ved, modsat med mus og tastatur, at bruge fingrene til at vælge, klippe og dele indhold.

Med blandt andet nye træk-og-slip-funktioner i Android 12L håber Google at komme brugerne i møde. For eksempel kan brugere tage tekst fra Chrome eller Sheets og slippe den direkte ind i et eksisterende dokument eller regneark. Brugere kan endda uploade links til Drev-filer ved blot at trække og slippe dem.

Del på tværs af skærmen

Det bliver også muligt at dele skærmen på en Android-tablet i to og herfra med fingeren trække indhold på tværs af de åbne vinduer. Det kan være billeder, links eller tekstbidder.

Den delte skærm-tilstand gør også, at to Drev-vinduer kan åbnes side om side. Brugeren skal blot vælge menuen med tre prikker, vælge Drev-filen og trykke på ”Åbn i nyt vindue”.

Brugerne får adgang til oplysninger fra andre Drev-filer uden at skulle klikke ind og ud af forskellige faner.

Flere genveje på tastaturet

Er du en af dem, som anvender mus og tastatur med din tablet, har Google også tænkt på dig. Opdateringen Android 12L indeholder nemlig også nye tastaturgenveje for nemt at kunne vælge, klippe, indsætte indhold samt fortryde handlingen.

Dermed bliver det muligt at bruge og navigere rundt i for eksempel Drev, Docs og Sheets uden at skulle fjerne hænderne fra tastaturet.

De nye opdateringer vil blive udrullet til Android-tablets i løbet af det næste par uger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere