Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ingen Chromebooks i Helsingørs skoler i denne uge – lammet af Datatilsynets forbud

Eleverne i Helsingørs kommuneskoler må klare sig uden Chromebooks og digitale læremidler i den første uge af skoleåret på grund af Datatilsynets påbud.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Midt i sommerferien fik Helsingør kommune forbud mod at bruge Chromebooks og Google Workspace i undervisningen, fordi Chrome-miljøet efter Datatilsynets opfattelse ikke lever op til reglerne om beskyttelse af personoplysninger.

Ifølge Helsingør Kommunes administration har kommunen dog allerede opfyldt de krav om sikkerheden, som Datatilsynet har stillet. Tilsynet har bare ikke anerkendt det endnu. Derfor valgte byrådet i går at udskyde brugen af Chromebooks i en uge, så kommunen kan få en godkendelse fra Datatilsynet, skriver Helsingør Dagblad.

Mange skoler i farezonen

Datatilsynets indgreb i forhold til Helsingør kommune har vakt opsigt, fordi de mange skoler i hele Danmark, som benytter Chromebooks og Google Workspace, kan blive ramt af forbuddet med vidtrækkende konsekvenser for undervisningen.

Skolerne arbejder i dag i vid udstrækning med digitale undervisningsmidler, og her er netop Chromebooks og Google Workspace centrale værktøjer. Så et generelt forbud vil stille de fleste skoler i Danmark i en vanskelig situation.

I Helsingør afventer man derfor situationen med bekymring.

"Hvis vi ikke har hørt fra tilsynet inden en uge, så må vi samles igen for at finde alternative løsninger. For vi kan ikke lade vores skoler hænge til tørre på den måde," siger den konservative borgmester Benedikte Kiær til Helsingør Dagblad.
IT-JOB

2operate A/S

Softwareingeniør

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Azure DevOps engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Velkommen til IAM Festival 2023

Den 19. januar slår ICY Security dørene op til IAM Festival 2023. Her kan du bl.a. møde Chris Nørregaard, der sammen med sit team i Kolding Kommune har lagt fundamentet til et nyt IGA-hus. Katja Schou Hansen fortæller om den IAM-rejse, som Tryg Forsikring har været på og fortsat har store forventninger til.

19. januar 2023 | Læs mere