Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Snart kan benzin- og dieselbiler konverteres til el

Renault har netop indgået et strategisk partnerskab med virksomheden Phoenix Mobility om udviklingen af et retrofit kit til varebiler, så de kan konverteres fra benzin og diesel til el.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Renault Group og Phoenix Mobility, der har base i Grenoble og specialiserer sig i konvertering af konventionelle biler til elbiler, har netop underskrevet et ”letter of intent” – eller på dansk hensigtserklæring - om udviklingen af et retrofit kit, der vil være det første af sin slags på det franske marked.

Den innovative løsning gør det muligt at konverterer en traditionel benzin- eller diesel varebil til elbil.

 

Åbenlyse fordele ved el

Første skridt i samarbejdet bliver at udvikle et kit, der kan anvendes til Renault Master. I alt er det hensigten at udvikle, markedsføre og sælge 1000 retrofit kits, og dermed i stor skala demonstrer overfor de professionelle brugere, alle de åbenlyse fordele ved at skifte til el. I første omgang udvikles et kit til Renault Master, men efterfølgende vil også andre modeller få gavn af det nyudviklede kit.

Det er tanken, at de første fabriksfremstillede retro fit kits skal være klar i 2023.

”Dette projekt er endnu et element i Renaults strategi med at gøre Re-Factory fabrikken i Flins til det første anlæg dedikeret til cirkulær økonomi” udtaler Francois Delion, Renault Group afters sales director.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere