Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

IFA 2022: Det er ikke slut med Huawei-mobiler: Helt nye modeller klar

Huawei klør på med smartphones trods det fortsatte handelsforbud, der udelukker brug af Android og andre Google-tjenester. På IFA-messen har de netop lanceret en ny serie ungdomssmarte Nova-mobiler.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Huawei var mødt op med en stor stand på IFA-messen i Berlin, som vi besøgte sidste uge. Her var ikke bare bærbare, smarture og earbuds, men også smartphones og tablets, som grundet det handelsforbud, som Trump satte i værk i 2019, er en udfordrende kategori for Huawei.

Den kinesiske producent knokler dog ufortrødent på med at opbygge deres eget HMS-økosystem og udvide indholdet i appbutikken, AppGallery, så man udenom Google kan få det indhold man er vant til på sin telefon.

Huawei fortæller, at der er 580 millioner månedlige aktive brugere på AppGallery, hvoraf over 45 millioner er europæiske. Antallet af apps, der er tilgængelige i AppGallery er steget med 147 procent fra sidste år til i år, og der er nu over 5,5 millioner registrerede udviklere, der arbejder på at udvikle endnu flere apps verden over.

Huawei brugte messen til at vise to nye mobiler med HMS og AppGallery frem.

Frontkameraet i fokus

Huawei nova 10 og nova 10 Pro har fokus på foto. Det er især frontkameraet, der er prioriteret, da det for mange unge mennesker med stort forbrug af selfies og sociale medier er blandt de vigtigste redskaber på mobilen.

Begge enheder har 60 MP ultravidvinkelkamera på fronten, som er i stand til at optage 4K-video.

Huawei nova 10. Huawei nova 10.

nova 10 Pro har også et ekstra 8 MP portrætkamera til skarpe nærbilleder.

Huawei nova 10 Pro. Huawei nova 10 Pro.

Bag på begge mobiler er 50MP kamera med avanceret billedbehandling.

Derudover byder mobilerne på høje skærmopdateringshastigheder, hurtig opladning og slankt design - nova 10 Pro er 7.88 mm tynd og Nova 10 er 6.88 mm tynd.

Nye tablets til kreativitet og underholdning

De to mobiler lanceres sammen med Huaweis nyeste tablet, Huawei MatePad Pro, der er opdateret i alt fra design til skærmkvalitet, lyd og software.

Der er 12.6" Huawei OLED Real Color FullView-skærm med en opdateringshastighed på 120Hz, et skærmforhold på 90 procent samt Universal Color Consistency-teknologi for rigere og mere ensartet farvegengivelse.

En opdateret brugerflade har til formål at forbedre kreativitet og produktivitet samt give en mere PC-lignende oplevelse. Funktioner som App Multiplier og Multi-Window support muliggør multitasking og derudover giver Huawei M-Pencil (2. generation) og det magnetiske tastatur alsidighed, når man skifter mellem arbejde, kreativitet eller studier.

Der er desværre ingen oplysninger om danske priser på nogen af produkterne endnu, og det er heller ikke helt til at vide om vi overhovedet får de nye mobiler og tablets at se på det danske marked. I pressemeddelelsen fremgår det at "produkterne vil blive lanceret på det europæiske marked i løbet af efteråret. Oplysninger om, hvornår og hvilke produkter der lanceres på det danske marked, vil blive oplyst, når det er relevant."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere