Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu kommer den første mobil med 200 MP kamera

Den nye Motorola edge 30 ultra er markedets første mobil med et 200 MP hovedkamera, som skal sikre skarpe, lysstærke billeder.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I går aftes løftede Motorola sløret for en ny serie flagskibsmobiler.

Motorola har hidtil været lidt tøvende med at gå fuldt ind i den øverste del af markedet og sætte sig op mod de herskende topmodeller fra Samsung, Apple m.fl. Men med edge 30 serien sætter de alle sejl ind.

edge 30 ultra er en rendyrket topmobil og kommer endda med en sand verdensnyhed i form af det første 200 MP mobilkamera. Den store sensor skal være i stand til at fange store mængder lys. Den kombinerer 16 pixels i en 2,56μm i en stor Ultra Pixel med avanceret HDR-teknologi, så man, ifølge producenten, får afbalancerede highligts og skygger. Hovedsensoren kommer også med optisk billedstabilisering, som hjælper med at eliminere uønskede rystelser.

Hvad angår video understøtter edge 30 ultra optagelser op til 8K eller 4K, der lever op til strenge HDR10+ standarder i forhold til farvenøjagtighed, farveområde, lysstyrke og kontrast, så videoerne får over en milliard farvenuancer og naturtro detaljer.

Motorola edge 30 ultra har også en 50 MP ultravindvinkel kameralinse, et Macro Vision-kamera, som bringer dig 4x tættere på dit motiv og et 2x teleobjektiv. Derudover tilbyder edge 30 ultra på et 60 MP frontkamera til knivskarpe selfies.

Hurtig opladning

Motorola edge 30 ultra er drevet af en Snapdragon 8+ Gen 1 processor med 5G og den fås med op til 12 GB LPDDR5 RAM og op til 256 GB lagerplads.

Med Snapdragon Elite Gaming får du glæde af 360Hz berøringshastighed, når du spiller og skærmen har 144Hz opdatering, så billedet er flydende. WiFi 6E-forbindelse giver de bedste vilkår for cloud-gaming.

På opladning lægger sig Motorola helt op i førerfeltet med 125W. Telefonen byder desuden på op til 50W trådløs opladning og 10W trådløs strømdeling.

Det nye flagskib har pOLED FHD+ endless edge-skærm på 6,67”. Opløsningen er Full HD+-opløsningen og HDR10+ forbedrer lysstyrken og kontrasten. Motorola edge 30 ultra byder også på Dolby Atmos lyd for en rumlig lydoplevelse.

De specialdesignede kanter lyser op på forskellige måder for at informere dig om en ny notifikation, et indgående telefonopkald eller en planlagt alarm. Et hurtigt kig på telefonen fortæller dig, hvad det handler om. Oplevelsen kan personliggøres ved at vælge mellem fem farvemuligheder.

Unikke Pantone-farver

Den nye topmobil kommer sammen med motorola edge 30 fusion med Snapdragon 888+ 5G. 5G, 50 MP hovedkamera med OIS og 8K samt 13 MP ultravidvinkel med med indbygget makrokamera på bagsiden og 32 MP selfiekamera. Den har kantløs pOLED FHD+-skærm på 6,55" med HDR10+ og 144 Hz opdateringshastighed samt stereohøjttalere med Dolby Atmos-understøttelse.

TurboPower 68W opladning giver strøm til en dag på 10 minutter.

Tredje nyhed ved gårdagens lancering var motorola edge 30 neo, der kommer i særligt udvalgte farver og er en del af et nyt langsigtet partnerskab mellem Motorola og Pantone. Med farvemuligheder som Årets Pantone-farve 2022, Very Peri, er motorola edge 30 neo tænkt og udformet til at se spektakulær ud. Og uanset om du vælger Very Peri, Aqua Foam, Black Onyx eller Ice Palace, har hvert design et subtilt Pantone-chipindlæg på bagsiden af enheden samt mulighed for at personliggøre telefonen ved at integrere farver på tværs af brugergrænsefladen.

Motorola edge 30 neo er slank og let. Tag et hurtigt kig på bagsiden af din telefon, og du vil vide, om du har modtaget en ny notifikation, et indgående telefonopkald og meget mere. Et LED-bånd omslutter kamerahuset og lyser på forskellige måder for at fortælle dig, hvad der foregår. Uanset hvordan det lyser, får du besked uden at blive forstyrret.

Telefonen har en 6,28" 120Hz-pOLED-skærm, hvor du kan nyde 100 % af DCI-P3 farveskala og der er stereohøjttalere med Dolby Atmos-understøttelse. Der er desuden 68W-opladning og to kameraer, et hovedkamera på 64 MP med OIS og et 32 MP frontkamera med Quad Pixel-teknologi til fantastiske selfies i høj kvalitet.

Duft i æsken

Motorola edge 30 neo kommer med Snapdragon 695-procerssor og 5G.

Alle tre nye edge-enheder understøtter Ready For-funktionerne, der gør det muligt at flytte telefonens spil og øvrige indhold over på den store skærm.

Som noget ganske nyt og vil en Motorola signaturduft være inkluderet i emballagen til hver af de nye motorola edge-enheder. Den eksklusive Motorola-duft er udviklet i samarbejde med Firmenich, verdens største privatejede duft- og smagsvirksomhed.

motorola edge 30 ultra
motorola edge 30 ultra vil kunne købes i Danmark fra den 9. september i farverne Interstellar Black og Starlight White til en vejledende pris på 6 699 DKK.

motorola edge 30 fusion
motorola edge 30 fusion vil kunne købes i Danmark fra den 9. september i farverne Cosmic Grey og Aurora White. Den vejledende pris er 4 499 DKK.

motorola edge 30 neo
motorola edge 30 neo vil kunne købes i Danmark fra den 9. september i farverne Very Peri og Black Onyx. Den vejledende pris er 2 999 DKK.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere