Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Huawei FreeBuds Pro 2: Audiofile earbuds med stærk støjreduktion

Med FreeBuds Pro 2 har Huawei sendt den første model med lossless lydkvalitet på markedet. Til en pris på 1500 kroner er sættet et rigtig godt køb, som løfter din trådløse lyd til et højere niveau.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En lille revolution er i gang med så få fanfarer, at den formentlig går de flestes næse forbi. Men for dem, der har været skeptiske over for trådløs lyd, er det skelsættende, at den måde at forbinde sine høretelefoner til sin afspiller på ikke nødvendigvis giver et tab i lydkvalitet. Et lille gennembrud i teknologien har nemlig gjort, at du kan streame via Bluetooth i ukomprimeret kvalitet, endda helt op til 24-bit, hvilket er betydelig højere end cd-kvalitet, og langt mere end de mest populære musiktjenester understøtter.

Huawei er med i forreste geled, når det gælder introduktionen af tabsfri øretelefoner. Med FreeBuds Pro 2 har Huawei sendt den første model med lossless lydkvalitet på markedet. Det er earbuds skabt efter AirPod-skabelonen i glinsende hvid (fås også i andre farver) og med runde bløde former i såvel ørestykker som æske.

Heldigvis har man modeleret dem efter AirPod Pro, hvor der er mulighed for at skifte gummi, så de passer til forskellige størrelser ører. I Huaweis app er der endda en funktion, som tjekker, at de sidder optimalt i ørerne.

Ørestykkerne er touchfølsomme, men et ret fint træk er, at man har henlagt betjening til de små mikrofonstænger, der peger ned fra øret. Klem eller stryg fingeren over dem for at styre musik, besvare opkald, justere volumen og andet.

Der er støjreduktion med effektivitet af højeste niveau. Der bliver lukket godt af for omverdenen. Anvender du tilstanden ”Bevidsthed”, er der på omvendt vis godt hul igennem til omgivelserne. Med Bluetooth af nyeste generation kan du tilslutte to enheder ad gangen. For at få adgang til finere indstillinger, skal du hente appen AI Life. Det skal via et lille krumspring gennem Huaweis egen app-butik, men uden at besværliggøre processen nævneværdigt. Appen er overskuelig og brugervenlig.

Detaljeret lyd

Lyden produceres af et to-vejs-system, der gør brug af sofistikeret planar-teknologi i diskanten. For at modtage lyd i hi-res-kvalitet anvendes LDAC-codec.

En forudsætning for at kunne udnytte den høje kvalitet er selvsagt, at du har en kilde, der kan levere den. Vi gik ombord i Master-sektionen på Tidal og udsatte Freebuds Pro 2 for et varieret udvalg af numre, fra akustisk folk til indie-rock og overproduceret firserpop. Der er en raffineret gengivelse i hele frekvensspektret, men navnlig en distinkt og musikalsk bas samt stor klarhed i diskantens detaljer.

Også ved opkald klarer Freebuds Pro 2 sig glimrende med mulighed for HD-opkald.

Til en pris på 1500 kroner er sættet et rigtig godt køb, som løfter din trådløse lyd til et højere niveau.

Samlet vurdering: 5/6 stjerner

Pris: 1499 kroner

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere