Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Huawei FreeBuds Pro 2: Audiofile earbuds med stærk støjreduktion

Med FreeBuds Pro 2 har Huawei sendt den første model med lossless lydkvalitet på markedet. Til en pris på 1500 kroner er sættet et rigtig godt køb, som løfter din trådløse lyd til et højere niveau.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En lille revolution er i gang med så få fanfarer, at den formentlig går de flestes næse forbi. Men for dem, der har været skeptiske over for trådløs lyd, er det skelsættende, at den måde at forbinde sine høretelefoner til sin afspiller på ikke nødvendigvis giver et tab i lydkvalitet. Et lille gennembrud i teknologien har nemlig gjort, at du kan streame via Bluetooth i ukomprimeret kvalitet, endda helt op til 24-bit, hvilket er betydelig højere end cd-kvalitet, og langt mere end de mest populære musiktjenester understøtter.

Huawei er med i forreste geled, når det gælder introduktionen af tabsfri øretelefoner. Med FreeBuds Pro 2 har Huawei sendt den første model med lossless lydkvalitet på markedet. Det er earbuds skabt efter AirPod-skabelonen i glinsende hvid (fås også i andre farver) og med runde bløde former i såvel ørestykker som æske.

Heldigvis har man modeleret dem efter AirPod Pro, hvor der er mulighed for at skifte gummi, så de passer til forskellige størrelser ører. I Huaweis app er der endda en funktion, som tjekker, at de sidder optimalt i ørerne.

Ørestykkerne er touchfølsomme, men et ret fint træk er, at man har henlagt betjening til de små mikrofonstænger, der peger ned fra øret. Klem eller stryg fingeren over dem for at styre musik, besvare opkald, justere volumen og andet.

Der er støjreduktion med effektivitet af højeste niveau. Der bliver lukket godt af for omverdenen. Anvender du tilstanden ”Bevidsthed”, er der på omvendt vis godt hul igennem til omgivelserne. Med Bluetooth af nyeste generation kan du tilslutte to enheder ad gangen. For at få adgang til finere indstillinger, skal du hente appen AI Life. Det skal via et lille krumspring gennem Huaweis egen app-butik, men uden at besværliggøre processen nævneværdigt. Appen er overskuelig og brugervenlig.

Detaljeret lyd

Lyden produceres af et to-vejs-system, der gør brug af sofistikeret planar-teknologi i diskanten. For at modtage lyd i hi-res-kvalitet anvendes LDAC-codec.

En forudsætning for at kunne udnytte den høje kvalitet er selvsagt, at du har en kilde, der kan levere den. Vi gik ombord i Master-sektionen på Tidal og udsatte Freebuds Pro 2 for et varieret udvalg af numre, fra akustisk folk til indie-rock og overproduceret firserpop. Der er en raffineret gengivelse i hele frekvensspektret, men navnlig en distinkt og musikalsk bas samt stor klarhed i diskantens detaljer.

Også ved opkald klarer Freebuds Pro 2 sig glimrende med mulighed for HD-opkald.

Til en pris på 1500 kroner er sættet et rigtig godt køb, som løfter din trådløse lyd til et højere niveau.

Samlet vurdering: 5/6 stjerner

Pris: 1499 kroner

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere