Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny software giver elbilsejere klarhed om rækkevidde og ladetid

Med en ny software fra Klimabiler.dk vil elbilskøbere og -ejere have nemmere ved at gennemskue ladetiden og bilens reelle rækkevidde, når den eksempelvis kører i bidende kulde eller i tæt trafik. Løsningen har fået navnet KlimaAPI.io, og bilforhandlerne er begejstrede.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Mange elbilsbrugere har prøvet det; den rækkevidde, som man er blevet oplyst af fabrikanten eller forhandleren, stemmer ikke helt overens med den, de oplever på vejen.

Det skal den nye softwareløsning KlimaAPI.io, der er udviklet af elbilsportalen Klimabiler.dk, nu ændre på.

Softwaren tager nemlig - i modsætning til fabrikanternes tal - højde for faktorer som hastighed, trafik og temperatur. På den måde kan en elbilsforhandler med adgang til softwaren give forbrugeren et langt mere retvisende indtryk af bilens reelle rækkevidde.

Samtidig viser Klimaapi også, hvor lang ladetid de forskellige el- og hybridbilsmodeller har med forskellige typer ladebokse.

”Den reelle rækkevidde og ladetiden er en af forbrugerens helt store bekymringer, når de står overfor at skulle købe en elbil. Derfor er vi utroligt glade for at søsætte KlimaAPI.io,” siger Rasmus Stabell, adm. direktør og medstifter af Klimabiler.dk og fortsætter:

”Hele vores koncept bygger på at skabe gennemsigtighed og overskuelighed for elbilskøberen, og det ligger KlimaAPI perfekt i tråd med. Deres elbiler kører jo ikke konstant 110 km/t på en åben motorvej i 15 graders varme – de skal bruges i virkeligheden, og det skal købsoplevelsen selvfølgelig også afspejle. Indtil videre ser det heldigvis ud til, at forhandlerne er enige.”

Populær hos bilhandlerne

Selvom softwaren kun er få måneder gammel, har den allerede vist sig populær hos landets forhandlere af elbiler.

Det gælder blandt andet Frederik Bøttcher, der er partner og salgschef hos Green Garage.

”Før kunne vi kun tilbyde ét tal, der skulle dække over rækkevidden, og siger ikke så meget. Nu kan vi sige den reelle rækkevidde, og det giver en ny dimension til vores hjemmeside,” siger Frederik Bøttcher.

Han bakkes op af Jack Agerskov, adm. direktør og indehaver af Langsø Biler, som fortæller, at hans kunder er begejstrede for det nye indblik, som KlimaAPI.io giver dem.

”Det giver bare rigtig god mening i de her tider, hvor energikrisen og inflationen presser. Folk går op i at se nogle fornuftige data og sammenligninger, så de kan spare penge, og det får de med den her software,” siger Jack Agerskov.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere