Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Dansk streamingtjeneste solgt for 1 krone

Gyldendal har solgt lydbogs-tjenesten Chapter til Saxo. Prisen for aktierne var 1 krone.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Streaming-markedet er stærkt konkurrencepræget og ikke alle aktører formår at få samme tag i brugerne. Chapter var Gyldendals satsning på markedet for ebogs-streaming, men har været en stor underskudsforretning. Forlaget har derfor valgt at give slip på projektet og sælge det videre.

"Chapter er på få år blevet en betydelig aktør på det danske streamingmarked, men det står samtidig klart, at den hårde konkurrence på markedet kræver for store investeringer til at fortsætte. Økonomien i Chapter hænger ikke sammen for Gyldendal, og der er brug for konsolidering i markedet", skriver Gyldendal i en bekendtgørelse.

Saxo har overtaget Chapter fra d. 30. september 2022. Prisen for aktierne i Chapter var 1 krone.

Konstitueret administrerende direktør for Gyldendal, Hanne Salomonsen, udtaler:

”Salget til Saxo er glædeligt for Chapters kunder og sikrer dem en langsigtet, stabil og konkurrencedygtig service.”

Styrker tjenesten

Saxo har siden 2017 haft en streamingtjeneste i Danmark og er i dag en ”omnichannel”-boghandel med trykte bøger, e-bøger og lydbøger. Saxo er ejet af JP/Politikens Hus.

Hanne Salomonsen uddyber:

”I en vanskelig situation glæder det os at have fundet en løsning, som styrker en publicistisk ejet streamingtjeneste på det danske marked, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med Saxo. Salget frigør ressourcer til at styrke og udvikle vores forlagsvirksomhed yderligere til gavn for vores forfattere og kunder.”

Frasalget er en del af Gyldendals skærpede strategiske fokus på kerneforretningen. Det medfører en væsentlig positiv økonomisk effekt for Gyldendal-gruppen fremadrettet, men ændrer ikke på de finansielle forventninger til 2022.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Velkommen til IAM Festival 2023

Den 19. januar slår ICY Security dørene op til IAM Festival 2023. Her kan du bl.a. møde Chris Nørregaard, der sammen med sit team i Kolding Kommune har lagt fundamentet til et nyt IGA-hus. Katja Schou Hansen fortæller om den IAM-rejse, som Tryg Forsikring har været på og fortsat har store forventninger til.

19. januar 2023 | Læs mere