Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Xiaomis nye mobil har 200 MP kamera, lynopladning og fornuftig pris

Xiaomi har løftet sløret for 12T Pro, som skyder knivskarpe billeder på 200 MP og kommer med 120W lynopladning. Prisen er under seks tusinde kroner. Den lanceres sammen med Xiaomi 12T, der byder på lignende specs til lavere pris.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Pixelræset er ikke forbi. Det er måske kun lige begyndt.

Xiaomi lægger sig i det forreste felt med en smartphone, der byder på 200 MP kamera (det samme som Motorola Edge 30 Ultra, der lige nåede at komme den et par uger i forkøbet).

Kombineret med Xiaomis intelligente billedbehandling, skal det sikrer krystalklare billeder, som står med høj skarphed, selv når du blæser dem op i stort format eller beskærer dem hårdt. Video-optagelse er mulig i 8K.

Kameraet skal også være i stand til at levere stærke resultater i svag belysning og byde på stabil tracking af mennesker og dyr.

Der er ingen optisk zoom, men den høje opløsning gør, at du kan zoome 2x uden mærkbart tab af kvalitet. Foruden hovedkameraet er der 8 MP vidvinkel, 2 MP makro og 20 MP selfiekamera på fronten.

Lynhurtig opladning

Mobilen er netop lanceret på et stort event i München, hvor vi er tilstede. Vi har haft mulighed for at smugkigge på mobilen, og er klar med en anmeldelse snart.

Foruden det skarpe kamera byder den på en 6,67" Amoled-skærm med 2712 x 1220 pixels, 120 Hz opdatering og indbygget fingeraftrykslæser. Der er desuden stereohøjttalere med Harman Kardon teknologi og Dolby Atmos-understøttelse.

Motoren i mobilen er en Snapdragon 8+ Gen1 og der er mulighed for op til 12 GB ram og 256 GB lager.

Batteriet er 5.000 mAh og oplades ved 120W, hvilket skal sikre en fuld opladning på mindre end tyve minutter.

Billigere basismodel

Xiaomi 12T Pro lanceres samtidig med Xiaomi 12T som har samme skærm (dog uden helt så mange features), batteri og opladning, men drosler lidt ned på processor, med en MediaTek Dimensity 8100-Ultra og på foto, med et kamera, der "kun" har 108 MP og knap så mange features.

Mobilerne kommer til salg i Danmark d. 17. oktober med danske priser fra 5999 kroner for Xiaomi 12T Pro og 4499 kroner for Xiaomi 12T.

Her et billede fra dagens lanceringsevent i 200 MP skudt med Xiaomi 12T Pro:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere