Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: MSI Prestige 14Evo A12M: Diskret arbejds-pc med stor power

Denne MSI-laptop er ganske nedtonet i design og overkommelig i pris, men gemmer på nyeste og stærkeste teknologi samt sikkerhed på højt niveau.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Bærbare til arbejde og produktivitet er ikke det, vi normalt forbinder brandet MSI med, men der er god grund til at have det i tankerne, næste gang du kigger efter en bærbar til mobilt arbejde. Det slår denne maskine fast med stor overbevisning.

I sit grå aluminiumsdesign er den diskret og stilfuld, og med en vægt på lidt over et kilo er den forholdsvis nem at tage med i tasken. Man har valgt et bredt 16:9-format til skærmen. Det har fordele og ulemper. Om det vil være det rette for dig, afhænger af dine brugsvaner. Til medieopgaver og underholdning er formatet ideelt. Til skrivearbejde, Excel og lignende er et mere kvadratisk format ofte at foretrække.

Billedkvaliteten kan man ikke klage over. Den 14" store skærm har fine farver, fornuftig kontrast, anstændig lysstyrke, og med full HD-opløsning er der nok pixels til, at du kan brede skærmbilledet ud i den størrelse, du ønsker, og undgå nævneværdig pixelering.

De små stereohøjttalere spiller ikke overvældende, men til videosamtaler klarer de opgaven fint sammen med det indbyggede HD-webkamera.

Tastaturet er, som vi kender det fra andre MSI-maskiner, herunder deres gaminglaptops: Lidt glat, vaklende og uden den stabilitet, de bedste kontormaskiner leverer, men ikke værre, end at du nok skal få opgaven udført uden voldsomme frustrationer.

Den brede touchpad er lidt drøj i sit klik, men til gengæld præcis og responsiv.

Mere end du får brug for

På tilslutninger er det ikke den mest alsidige maskine, men den har tidens nyeste teknologi i form af Thunderbolt 4 og derudover USB 3.2 Gen 1 i A-format, et kombistik til lyd og en kortlæser, desværre i microSD-format, hvilket ikke er ideelt sammen med klassiske kameraer.

Prestige 14Evo A12M kommer med 12. generations Intel-processorer, i denne model en Core i5 med Iris Xe-grafik, som i de fleste tilfælde vil være et fornuftigt valg. Den leverer mere power, end de fleste får brug for, både i almindelig processorkraft og i grafikydelse. Hvis du har grafiske opgaver som dit primære arbejde, bør du kigge efter en i7-model eller en maskine med dedikeret grafikkort.

Lige så vigtigt for den smidige oplevelse er det, at MSI Prestige er udstyret med 16 GB ram (dog kun DDR4), 512 GB ssd-lager af den nye hurtige PCIe 4-baserede type og ikke mindst Wi-Fi 6E, så der er fuldt smæk på den trådløse internet-forbindelse.

Til en pris på 10.000 kroner er det ret godt gået. Som en allround kontorbærbar er der ikke meget, man vil savne i Prestige 14Evo A12M.

Robust og sikker

Sikkerhedsniveauet er relativt højt på Prestige 14Evo A12M. Du kan logge ind med ansigtet, hvis du ønsker. Men en mere sikker løsning er der også i form af en fingeraftrykslæser placeret i tastaturet.

Tobii Aware advarer dig, hvis der er nogle, som står bagved og lurer, når du arbejder på maskinen, og der er Tile integreret, så du kan finde maskinen, hvis den skulle blive væk. Også selvom den er slukket.

Prestige 14Evo A12M er samtidig robust bygget og lever op til MIL-STD-810G-militærstandarder for pålidelighed og holdbarhed.
Med det overskuelige program MSI Center Pro kan du få overblik over komponenter og indstillinger og foretage justeringer af ydelse, batteriforbrug, lyd og meget andet.