Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Brother MFC-J4340DW: Printeren er til det hele – men fylder kun lidt

En multifunktionsprinter med fotoprint, dokumentføder og endda fax-funktioner fylder godt op. Men ikke denne Brother MFC-J4340DW, som er forbavsende kompakt.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Man taler om et lille footprint, når et apparat ikke fylder meget. Og fodsporet fra denne Brother MFC-J4340DW er bestemt ikke stort.

Selvom Brothers multifunktionsprinter nok ikke er verdens mindste, så er det alligevel imponerende, hvor lidt den fylder. For med en størrelse på bordet på 36 x 43,5 cm giver den dejligt med plads til andre ting ved siden af – papir, printpatroner, klips, chartekker osv.

Trods de små dimensioner forsynes inkjetprinteren heldigvis ikke af bittesmå blækbeholdere, som du skal skifte konstant. Blækpatronerne er store typer, der sidder i siden og nærmest har et håndtag.

Det betyder, at det er ekstremt let at sætte dem på plads. Og det er i øvrigt meget enkelt at komme til dem, da de er frontmonteret bag eget låg. Du skal ikke ind under scannerdelen øverst, sådan som det er med mange andre printere.

Oven over scanneren har Brother i øvrigt en dokumentføder, så du let kan scanne mange dokumenter. Printeren er udstyret med en lille ekstra plastikklap, så A4-siderne ikke ryger ud over printerens kant ved udskrivning.

Gode fotoprint

Opsætningen af Brother sker med en app, men kan også ordnes direkte på printeren. Og her knækker filmen lidt. Trin-for-trin-vejledningen fungerer godt, men kommer du ind i en menu, hvor du skal søge en bestemt funktion og derefter vil retur, kan du ikke uden videre komme tilbage, og det er mildt sagt irriterende.

Et par gange måtte vi tage strømmen, for at få printeren til at ”makke ret”. Når den først er opsat, fungerer den fint og er ret stabil. Men selve opsætningen er set mere brugervenlig hos flere konkurrenter.

Brother-printeren er hurtig. I almindelig kvalitet var den ude med første side på under 10 sekunder. 10 sider tog omkring 45 sekunder, og maskinen er desuden ret støjsvag.
Da den også har fotofunktion (dog ”kun” med fire farver) er den også en printer, som familien kan bruge trods det meget kontoregnede design.

Kvaliteten er selvfølgelig ikke som fra en ægte fotoprinter, men Brother MFC-J4340DW er blandt de bedre, vi har set blandt kontorprintere. Til familiebilleder er den bestemt godkendt.

Denne Brother er med en pris på typisk 2000 kroner en oplagt alt-i-en printer til hjemmekontoret, det lille kontor eller familien, der ønsker en printer, der kan det hele uden at fylde alverden.

Brugerinterfacet og opsætningen kunne være bedre, og især menuen på den lille skærm vil fra tid til anden give dig udfordringer. Til dagligt er det ikke noget, du mærker, men det giver et par småridser i lakken. Alt målt og vejet får du meget printer for pengene med denne Brother, selvom den har mange konkurrenter.

 


 

Pris & fakta
Pris: 1999 kr.
Teknologi: Blæk
Trådløs udskrivning: Wi-Fi og smartphone
Papirbakke: 150 ark
LCD-skærm: 4,5 cm
Antal farver: 4
Opløsning: 4800 x 1200 px
Mål: 36 x 43,5 x 18 cm
Vægt: 8,8 kg

(Anbefaler)
Bedømmelse
Kvalitetsindtryk: 4
Brugervenlighed: 2
Funktioner: 5
Ydelse: 4
Pris: 5
Samlet vurdering: 4

Testholdet mener:
”Denne printer fylde ikke meget på bordet, og den hjælper dig med alt fra fotoprint over scanning til fax. Du kan bruge den sammen med din smartphone og pc trådløst, og det fungerer godt. Brugerinterfacet trænger til en opdatering.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere