Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Philips OLED807 55”: Alsidigt tv med sprød kontrast

VM-tema: Et flot og alsidigt tv, der i næsten overdreven grad leverer, hvad man forventer af et OLED-tv. Og selvfølgelig er det med Philips' helt eget Ambilight.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er visse features, man efterhånden tager for givet i et Philips-tv. Først og fremmest Ambilight, dvs. producentens særlige bagudvendte belysning, der skyder et festfyrværkeri af farver, som efterligner skærmens indhold, op på væggen bag tv’et for at øge oplevelsen, hvad enten du ser film, fodbold-VM eller gamer. Det får du i fuld potens i dette tv, der har firsidet Ambiligt.

Hvad der ligeledes kendetegner nyere Philips-modeller, er stor lyd. Det får du for så vidt også her. Volumen fejler i hvert fald ikke noget. Tv’et spiller højt, men er desværre ikke specielt raffineret i sin gengivelse. Lyden står lidt mudret, dog ikke desto mindre bedre end hos de fleste øvrige i testen.

Farver ude af balance

Som LG og Panasonic har Philips anvendt et OLED EX-panel, der sikrer høj lysstyrke. På det punkt kan det måle sig med de bedste i testen. I sin billedgengivelse er det OLED i klassisk forstand. Du får kontrast for alle pengene. Her er det stærkere end hos Panasonic.

Til gengæld klarer det sig knap så godt på farver. Ved første øjekast står farverne imponerende. Der er mætning og varme som hos få andre i testen, men balancen er ikke helt på plads. Det kammer over til tider, så farverne bliver lettere hidsige og disharmoniske. Bevægelser har heller ikke helt samme flydende naturlighed som hos de andre tv’er i testen.

God stil og nem styring

Menusystemet er Android TV. Man er således sikret nem opsætning og en bundsolid platform med masser af indhold. Tv’et er samtidig særdeles velforsynet med tilslutninger og har de rette teknologier til en god gamingoplevelse.

Det er desuden nydeligt designet med stilfuld aluminumsfod, som det dog kræver lidt bakseri at montere.

Som allround-tv kan det være en glimrende løsning, men på ren billedkvalitet er der mere at hente i den billigere LG C2-model, som vi har testet her.