Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Sonos Beam + Sub Mini: Fleksibel og funktionsrig

VM-tema: En Beam kombineret med Sonos’ nye Sub Mini er en overbevisende lydbar-løsning til fornuftig pris.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sonos har soundbarer i flere størrelser og prisklasser. Her kigger vi på Beam (Gen 2), der kom sidste år. Den passer nemlig ret perfekt sammen med Sub Mini, som netop er lanceret.

Tilsammen udgør de et gennenført lydsystem til en hjemmebio af medium størrelse, hvad enten du vil se film og måske vil have maksimeret lydgengivelsen til det kommende VM i fodbold.

Beskeden størrelse

Beam fylder ikke meget, og med sit simple design glider den fint ind i en moderne stue.

Størrelsen til trods er det en slagkraftig og funktionsrig sag. I sig selv kan den levere en imponerende surround-oplevelse. Den understøtter Dolby Atmos. Der er fem højttalere, heraf to frontvendte, som anvender psykoakustisk teknologi til at skabe følelsen af højde. Det fungerer overbevisende.

Der er en realistisk fornemmelse af rumlighed, særligt i bredden, hvor horisontale bevægelser opleves levende, og hvert element i lydbilledet kan lokaliseres præcist. Stemmer står desuden flot og tydeligt.

Mulighed for udbygning

Ønsker du ægte surround, kan Beam kobles sammen med andre Sonos-højttalere. Vi tilsluttede den nye Sub Mini og to Sonos One som baghøjttalere.

Det løfter oplevelsen betydeligt. Lydene flyver om ørerne, og actionfilmens eksplosioner går helt ind i knoglerne på dig.

Til musik gør Beam sig også udmærket. Her er den billigere Ray dog næsten lige så god. Det er først og fremmest for filmlyd (og sport), du skal købe Beam, og på det punkt får du svært ved at finde en bedre løsning til pengene.

Se de øvrige artikler i VM-temaet her.