Artikel top billede

(Foto: Kristoffer Ingemand)

Microsoft-chefs pludselige afsked kommer efter at hans område blev ramt stribevis af nedskæringer

Panos Panay meddelte tidligere på ugen, at han stoppede i Microsoft efter næsten 20 år. Ifølge et medie kommer han afsked med selskabet efter, at hans område blev ramt af en række nedskæringer.

I sidste uge vakte det opsigt, da Microsoft-chefen Panos Panay pludselig tog sin afsked få dage før, at han efter planen skulle have præsenteret en række nye Surface-produkter for verdenspressen.

Panos Panay havde en næsten 20 år lang karriere i Microsoft bag sig, og kilder oplyser til erhvervsmediet Business Insider, at hans afsked kom i kølvandet på en række nedskæringer.

Som produktchef stod han i spidsen for Microsoft udvikling af både Windows og Surface-produkter.

Ramt af en række besparelser

Men ifølge Business Insider stod hans område til at blive ramt af besparet, der betød han fik skåret i sit budget og sin medarbejderstab samtidig med, at en strategiændring betød, at Microsoft i fremtiden kunne vil satse på de mest populære Surface-enheder og dermed droppe en række af de mere eksperimentelle produkter.

Eksempelvis var det planen, at Microsoft senere i år skulle have lanceret den næste generation Surface-hovedtelefoner, men den lancering blev aflyst.

Panos Panay karriere i Microsoft begyndt i 2004, og da det tidligere på ugen kom frem, at han stoppede takkede Microsofts topchef Satya Nadell ham for sin indsats i intern besked.

"Tak, Panos. Tak for din indflydelse på vores produkter, kultur, virksomhed og industri gennem de sidste to årtier. Jeg er taknemmelig for dit lederskab, din støtte og alt, hvad du har gjort for Microsoft og vores kunder og partnere,” løder det ifølge tech-mediet The Verge fra Satya Nadella.

Ifølge The Verge var det meningen, at Panos Panay skulle have stået i spidsen for en række produktlanceringer, som Microsoft har planlagt her torsdag aften.